Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Ο Δήμαρχος αντίθετος με το σύνολο της πόλης στο άνοιγμα του δρόμου προς τον ΟΣΕ


Η άρνηση του δημάρχου κ. Γκιόνογλου στο άνοιγμα του δρόμου του ΟΣΕ που είναι αίτημα του εμπορικού κόσμου και των άλλων φορέων (ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΚΑΒ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ΤΑΞΙ, ΟΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ) και η ταύτησή του με τους πωλητές της Λαϊκής Αγοράς να κρατούν κλειστό το δρόμο κάθε Σάββατο, δημιούργησε πολλά και εύλογα ερωτηματικά στους συμπολίτες μας που παραβρέθηκαν στην δημοτική συνεδρίαση όπου συζητήθηκε το θέμα.
Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γ Παπαδόπουλος με τον γραμματέα κ. Ουσταμπασίδη και τον πρόεδρο του σωματείου των ΤΑΞΙ κ. Αντώνη Ιωσηφίδη εξέθεσαν την κατάσταση και απέδειξαν ότι είναι πέρα για πέρα ΠΑΡΑΝΟΜΗ η απόφαση για το κλείσιμο του δρόμο αυτού και αντίθετη με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, εντούτοις ο δήμαρχος για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι αγνοεί παντελώς την γνώμη των τοπικών φορέων.
Αξίζει να θυμίσουμε στους συμπολίτες μας ότι το κλείσιμο του δρόμου αυτού από τους πωλητές της λαϊκής αγοράς δεν προβλέπεται σε κανέναν σχεδιασμό και ότι «αποφασίστηκε» σε μια «κλειστή» σύσκεψη μεταξύ του δημάρχου του βουλευτή της ΝΔ κ. Τσαβδαρίδη και των προέδρων των πωλητών της λαϊκής Αγοράς.
Δηλαδή ο δήμαρχος κ. Γκιόνογλου μαζί με τους παραπάνω αποφάσισαν να κλείνουν κάθε Σάββατο το κομμάτι αυτό του δρόμου δυσκολεύοντας έτσι όσους θέλουν να ταξιδέψουν, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στους ταξιτζήδες και το πιο σημαντικό είναι ότι βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες σε περίπτωση πυρκαγιάς ή κάποιου προβλήματος υγείας σε συνάνθρωπό μας.
Πως είναι δυνατόν για το κλείσιμο του δρόμου κάθε Σάββατο να λέει ΟΧΙ η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, το ΕΚΑΒ, η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ο ΟΣΕ και η ΤΡΑΠΕΖΑ και μόνον ο κ. Γκιόνογλου της πόλης και οι εκπρόσωποι της Λαϊκής αγοράς να είναι αντίθετοι;
Δεν αντιλαμβάνεται ο δήμαρχος ότι με την θέση του αυτή εκτίθεται στην τοπική κοινωνία και βάζει σε υποψίες τον κάθε απλό πολίτη ότι κάποιο «λάκκο έχει η φάβα;»
Πολύ εύστοχα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Παπαδόπουλος ρώτησε τον κ. Γκιόνογλου «δήμαρχε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν, ο μη γένοιτο συμβεί κάποιο ατύχημα στον χώρο του ΟΣΕ και δεν μπορέσουν το ΕΚΑΒ και η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ να παρέμβουν;”
Επ’αυτού να προσθέσουμε και εμείς: «ποιος θα λογοδοτήσει για την ταλαιπωρία μιας σεβάσμιας κυρίας η οποία το περασμένο Σάββατο έχασε το τρένο εξαιτίας των μπάγκων που την καθυστέρησαν να βρεθεί στον ΟΣΕ την ώρα που περνούσε το τρένο;
Είναι προφανές ότι οι εκπρόσωποι της λαϊκής Αγοράς ασκούν μεγάλη επιρροή στους αιρετούς άρχοντες και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που ο κ.Γκιόνογλου αναγκάστηκε να ταυτιστεί μαζί τους στο συγκεκριμένο θέμα. Είναι επίσης προφανές ότι με το ίδιο σκεπτικό κινήθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο οποίος ταυτίστηκε με τις θέσεις των πωλητών της λαϊκής αγοράς και δεν μπήκε στον κόπο να ενημερωθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο και τις υπηρεσίες Αστυνομία, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική ΟΣΕ και Τράπεζα για τα προβλήματα που θα προκύψουν από το κλείσιμο του δρόμου.
Όμως θα πρέπει να θυμάται ο δήμαρχος και ο κ. Τσαβδαρίδης ότι κάθε νόμισμα έχει δύο πλευρές και μέχρι σήμερα είδαμε μόνον την μία όψη καθώς επίσης και τα πρόσωπα που πήραν αυτή την απόφαση.
Απομένει να δούμε και την άλλη όψη που δείχνει τον αλεξανδρινό λαό, ο οποίος εδώ και χρόνια βλέπει την πόλη να οπισθοδρομεί εξαιτίας κάποιων λανθασμένων αποφάσεων που λαμβάνονται από αιρετούς άρχοντες και ενίοτε αυτές οι αποφάσεις υποκρύπτουν ψηφοθηρικές σκοπιμότητες.
Βεβαίως το θέμα με το κλείσιμο του δρόμου δεν τελείωσε, αφού την οριστική απόφαση θα την λάβει το νομαρχιακό συμβούλιο ως αρμόδιο για τις Λαϊκές Αγορές.
Εκεί θα δούμε την θέση του νομάρχη αλλά και όλων των νομαρχιακών συμβούλων τους οποίους συχνά πυκνά βλέπουμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρια για τα προβλήματα της Αλεξάνδρειας και της περιοχής (νερό του κάμπου, Πολιτιστικό Κέντρο της Αλεξάνδρειας, κερκίδες στο κλειστό γυμναστήριο, στέγαστρο στο γήπεδο κλπ), αλλά ποτέ δεν όρθωσαν το ανάστημά τους να σταματήσουν τον ΛΑΪΚΙΣΜΟ κάποιων δημάρχων που θυσιάζουν το μέλλον της περιοχής και της πόλης στον βωμό των ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων.
Τι θα κάνει λοιπόν ο νομάρχης στο πρόβλημα που προέκυψε με το κλείσιμο του δρόμου του ΟΣΕ;
Θα ταυτιστεί με την αυθαίρετη απόφαση που πήρε ο δήμαρχος με τον κ. Τσαβδαρίδη και τους πωλητές της λαϊκής ή θα ακούσει την φωνή του συνόλου της τοπικής κοινωνίας η οποία διαφωνεί με το κλείσιμο το δρόμου;
ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: