Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Παιδιά ενός κατώτερου θεού τα παιδιά του Νησελίου


Θα ξεσηκώνονταν και οι πέτρες του Νησελίου και της Αλεξάνδρειας αν έφταναν στα αυτιά των κατοίκων όλα αυτά που ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη και με αφορμή τις φωτιές στον σκουπιδότοπο της Βέροιας.
Το ερώτημα για τις φωτιές, εκείνου του σκουπιδότοπου, έγινε από την νομαρχιακή σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Αρχοντάκη, η οποία ζήτησε να μάθει τί έκανε η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση τις ημέρες που υπήρχαν οι φωτιές.
Απαντώντας στην κ. Αρχοντάκη ο αντινομάρχης κ. Ισαακίδης τόνισε ότι η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση αντέδρασε άμεσα και μεταξύ των μέτρων που έλαβε ήταν να διαθέσει μηχανήματα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ ταυτόχρονα έδωσε εντολή να κλείσουν τα Σχολεία της γύρω περιοχής, ώστε να προστατευθούν τα παιδιά από τις θανατηφόρες διοξίνες.
Επίσης, δόθηκε εντολή στο Τμήμα Υγείας, μόλις σβήσει η πυρκαγιά, να γίνουν μετρήσεις για να ελεγχθούν οι διοξίνες που θα υπάρχουν στον αέρα, στο έδαφος, στο υπέδαφος και στα νερά.
Μετά από αυτά τα μέτρα που ελήφθησαν για τις πυρκαγιές στο σκουπιδότοπο της Βέροιας, πρέπει κάποιος και εδώ στο Δήμο Αλεξάνδρειας να εξηγήσει στους κατοίκους του Νησελίου και της Αλεξάνδρειας γιατί με τις φωτιές του σκουπιδότοπου Νησελίου δεν έκλεισε το Δημοτικό Σχολείο του ΝΗΣΕΛΙΟΥ και το ΤΕΕ που απέχουν μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον σκουπιδότοπο, ώστε να προστατευθούν και τα δικά μας παιδιά από την εισπνοή θανατηφόρων διοξινών;
Γιατί δεν έγιναν και στον σκουπιδότοπο του Νησελίου οι μετρήσεις ώστε να ελεγχθούν οι διοξίνες που κατακάθησαν στο έδαφος, στο υπέδαφος, στα νερά και στον αέρα που αναπνέουμε;
Μήπως τα παιδιά του Νησελίου, της Αλεξάνδρειας και της ΚΑΨΟΧΩΡΑΣ είναι παιδιά ενός κατώτερο Θεού και οι πολίτες είναι πολίτες β’ κατηγορίας;
Τι έχει να πει ο δήμαρχος κ. Γκιόνογλου επ’ αυτού;
Τελικά, μάλλον είχε δίκαιο ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Ζιώγας που έλεγε πρόσφατα στους κατοίκους του Νησελίου ότι θα πρέπει οι ίδιοι να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της υγείας των οικογενειών τους και να μην την αφήνουν σε χέρια αδιάφορων ανθρώπων.

1 σχόλιο:

Nikos Lioliopoulos είπε...

. Οποια μέρα και ώρα αν περάσεις απο το Νισέλι υπάρχει καπνίλα και έντονη μυρωδιά καμμένων σκουπιδιών.Πάντα είχα την απορία πώς ανέχονται οι κάτοικοι του Νισελίου αυτή την κατάσταση. Επρεπε να προκύψει το ζήτημα στη Βέροια για να καταλάβουν πόσο βλαβερό είναι το θέμα της καύσης σκουπιδιών? Η τοπική αυτοδιοίκηση του νομού είναι επικίνδυνη στο σύνολό της. Δείτε το αίσχος με το ΧΥΤΥ.
Συγχαρητήρια πάντως για το δημοσίευμα.