Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Παραμένουν στην Αλεξάνδρεια ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ - Μεταφέρονται στο κτίριο της Εφορίας

- ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ- ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΜΟΦΩΝΑ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ


Μεγάλη επιτυχία του τοπικού βουλευτή Ημαθίας κ. Αποστόλη Βεσυρόπουλου, ο οποίος μετά από μεγάλο αγώνα που έδωσε εξασφάλισε όχι μόνο την παραμονή του ΙΚΑ Αλεξάνδρειας και του ΕΟΠΥΥ στην πόλη μας αλλά και τη μεταφορά των υπηρεσιών αυτών στο κτίριο που μέχρι πρότινος στεγάζονταν η Εφορία της Αλεξάνδρειας.
Η μεταφορά των υγειονομικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ και των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Αλεξάνδρειας στο κτίριο της Εφορίας θα σημάνει το τέλος της ταλαιπωρίας χιλιάδων ασφαλισμένων του ΙΚΑ, οι οποίοι καθημερινά επισκέπτονταν το σημερινό ακατάλληλο κτίριο του ΙΚΑ, του οποίου το ασανσέρ ήταν συχνά χαλασμένο, με αποτέλεσμα άρρωστοι συμπολίτες να πρέπει να αναβαίνουν με τα σκαλιά δύο ορόφους.

Ας πάρουμε όμως το κουβάρι της ιστορίας από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν με την μετακίνηση της Δ.Ο.Υ. Αλεξάνδρειας στη Βέροια. Τότε, ο βουλευτής Ημαθίας κ. Βεσυρόπουλος άρχισε να ψάχνει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου για να γνωρίσει που ανήκει. Είχε προηγηθεί η απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ για υποβάθμιση του υποκαταστήματος της Αλεξάνδρειας και ο βουλευτής κ. Βεσυρόπουλος  κατέβαλε αγωνιώδεις προσπάθειες για να μην συμβεί το μοιραίο που θα έβαζε σε ταλαιπωρία χιλιάδες ασφαλισμένους συμπολίτες μας
Τελικά μετά από πολλές προσπάθειες η έρευνα του τοπικού βουλευτή σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου της Δ.Ο.Υ.  κατέληξε στο αποτέλεσμα ότι ανήκει στο Δήμο Αλεξάνδρειας!!! Αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα.

Μετά από αυτή την πολύ σημαντική ανακάλυψη ο κ. Βεσυρόπουλος απευθύνθηκε στον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας για να του γνωστοποιήσει το αποτέλεσμα της έρευνάς του και να τον ρωτήσει αν προτίθεται να παραχωρήσει το κτίριο της πρώην Δ.Ο.Υ. για τη στέγαση του ΙΚΑ Αλεξάνδρειας. Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Δημητριάδης, όπως ήταν φυσικό , έδωσε το πράσινο φως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο που είναι υπέρ των συμφερόντων της πόλης και των πολιτών.
Μετά και τη σύμφωνο γνώμη του Δημάρχου Αλεξάνδρειας ο κ. Βεσυρόπουλος απευθύνθηκε τόσο στον ΕΟΠΥΥ, τόσο και στο ΙΚΑ για να τους ζητήσει να μεταφερθούν στο νέο κτίριο. Μετά από πολλές συνομιλίες και ανταλλαγή εγγράφων πρώτα το ΕΟΠΥΥ και μετά ΙΚΑ συμφώνησαν να μεταφερθούν στο νέο κτίριο.

Έτσι φαίνεται πως τελείωσε επιτέλους ο εφιάλτης του κλεισίματος του ΙΚΑ Αλεξάνδρειας και οι ασφαλισμένοι του θα πρέπει να είναι ήσυχοι ότι θα απολαμβάνουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους σε πολύ καλύτερες συνθήκες.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον βουλευτή κ. Βεσυρόπουλο, τα ιατρεία και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα τοποθετηθούν στον ισόγειο του κτιρίου της πρώην Δ.Ο.Υ. Αλεξάνδρειας ώστε να παρέχεται εύκολη πρόσβαση ακόμα και σε άρρωστους υπερήλικες συμπολίτες μας που μέχρι σήμερα ταλαιπωρούνταν.
Στον πάνω όροφο θα τοποθετηθούν οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ.
Επίσης να σημειωθεί ότι το κτίριο έχει κατάλληλες ράμπες για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες ενώ διαθέτει μεγάλο και υπερσύγχρονο ασανσέρ.

Απομένει να δούμε πότε θα γίνει αυτή η μετακίνηση αφού θα χρειαστούν να επιλυθούν κάποιες λεπτομέρειες, όπως π.χ. να έρθει τεχνικό κλιμάκιο του ΙΚΑ να δει το νέο κτίριο και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Ελπίζουμε πάντως ότι όλα αυτά θα γίνουν σύντομα.

Ήδη πάντως χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξάνδρειας θα συζητούσε εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα της παραχώρησης του κτιρίου της Εφορίας στο ΙΚΑ, ώστε να παρθεί κατ’αρχήν  η απόφαση και να δρομολογηθούν οι εξελίξεις.


Ο κ. Βεσυρόπουλος στα πλαίσια της δημοσιοποίησης της μεγάλης αυτής επιτυχίας ενημέρωσε και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας

Δεν υπάρχουν σχόλια: