Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Κίνδυνος να καταργηθεί το γραφείο του Ο.Α.Ε.Ε. στην Αλεξάνδρεια, σύμφωνα με πληροφορίες του Εμπορικού Συλλόγου



Μετά το κλείσιμο της Εφορίας και τη διαφαινόμενη υποβάθμιση του ΙΚΑ Αλεξάνδρειας, άλλο ένα πλήγμα φαίνεται πως δέχεται ο Δήμος μας και οι ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε. αυτή τη φορά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης του γραφείου που λειτουργεί για μία φορά την εβδομάδα ο Ο.Α.Ε.Ε. στην Αλεξάνδρεια γεγονός που αν επαληθευτεί θα δημιουργήσει μεγάλη ταλαιπωρία για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους του δήμου μας, οι οποίοι θα πρέπει να μεταβαίνουν στη Βέροια για κάθε συναλλαγή με το ασφαλιστικό τους ταμείο.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας στην ανακοίνωση που εξέδωσε δηλώνει ότι μετά από οχλήσεις πολλών συναδέλφων, επισκέφτηκε τον προϊστάμενο του Ο.Α.Ε.Ε. στο γραφείο του στη Βέροια, ζητώντας του να μεριμνήσει ώστε λόγω της αυξανόμενης κινητικότητας που υπάρχει στο γραφείο της Αλεξάνδρειας,  ο αρμόδιος υπάλληλος να εργάζεται και δεύτερη μέρα την εβδομάδα πέραν της  Τετάρτης που λειτουργεί σαν γραφείο Ο.Α.Ε.Ε. τα τελευταία χρόνια. Παρ’όλ’αυτά ο προϊστάμενος του Ο.Α.Ε.Ε. κ. Γεώργιου  Θώμογλου απάντησε στον Εμπορικό Σύλλογο ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει λόγω έλλειψης προσωπικού. Επιπλέον σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του Εμπορικού Συλλόγου υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην λειτουργήσει ποτέ ξανά γραφείο Ο.Α.Ε.Ε. στην Αλεξάνδρεια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Νάουσα λειτουργεί μόνιμα γραφείο του Ο.Α.Ε.Ε. με 8 μόνιμους υπαλλήλους. Εύλογα λοιπόν ανακύπτει το ερώτημα γιατί να μην υπάρχει μόνιμο γραφείο και στην Αλεξάνδρεια, από τη στιγμή που είναι ίση περίπου σε μέγεθος με τη Νάουσα.
Ο Εμπορικός Σύλλογος ζήτησε μάλιστα με αίτησή του τα αναλυτικά στοιχεία των κινήσεων του γραφείου του Ο.Α.Ε.Ε. στην Αλεξάνδρεια κατά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, ώστε να αποδειχτεί η αναγκαιότητα ύπαρξης του γραφείου στην πόλη μας.
Η αρνητική αυτή είδηση αν επαληθευτεί θα αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της υποβάθμισης της πόλης αλλά και των πολιτών σε πόλη και πολίτες δεύτερης κατηγορίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: