Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ενημερωτική σύσκεψη για την καταπολέμηση των κουνουπιών


Στην φωτ. από αριστερά ο δήμαρχος Πέλλας κ Γ Στάμκος,
 ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ Φ Δημητριάδης
και ο σύμβουλος της Π.Ε.Δ.Μ. κ. Λ. Παρασκευαίδης
Στο δημαρχείο της Αλεξάνδρειας την Παρασκευή έγινε συνάντηση των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίου και των δύο δημάρχων Αλεξανδρείας και Πέλλας καθώς και του εκπροσώπου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Μακεδονίας, γεωπόνου, κ Παρασκευαϊδη Λάζαρου.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση σχετικά με την καταπολέμηση των κουνουπιών την οποία αρμοδιότητα από εφέτος ανέλαβε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αγνοώντας παντελώς τους Δήμους και παρά το γεγονός ότι αυτοί είναι που γνωρίζουν πολύ καλά το πρόβλημα.
Το πρόβλημα που όλοι εντόπισαν έγκειται στο ότι οι οι τρεις διαγωνισμοί που έβγαλε στον αέρα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ένας για τους ψεκασμούς από αέρος, ένας από εδάφους και έναν για την απόκτηση των σκευασμάτων, δεν προβλέπουν επαρκείς καλύψεις στον αστικό ιστό των πόλεων των Δήμων αλλά και της Θεσσαλονίκης.
Για το λόγο αυτό η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Μακεδονίας αποφάσισε να επέμβουν οι Δήμου και με δράσεις μικρής κλίμακας να συνεπικουρήσουν στην προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Το ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ο χρόνος που θα χρειασθεί για να τρέξουν οι διαγωνισμοί και ακριβώς αυτή η καθυστέρηση που παρατηρείται θα λειτουργήσει ανασταλτικά στην εφαρμογή και αποτελεσματικότητας του προγράμματος και εξ αυτού διαφαίνεται ήδη ο κίνδυνος να έχουμε μία από τα ίδια... 
Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης τόνισε ότι ο Δήμος είναι έτοιμος να βοηθήσει για την καλύτερη υλοποίηση του προγράμματος καθώς επίσης και να αναλάβει ο ίδιος ο Δήμος δράσεις μικρής κλίμακας καθώς το πρόβλημα αφορά την υγεία των πολιτών.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στον ΠΟΛΙΤΗ της Τρίτης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: