Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ομιλία Βεσυρόπουλου στη Βουλή για τη διαμόρφωση αναπτυξιακού περιβάλλοντος


Την άμεση ανάγκη να «χτυπηθεί» η γραφειοκρατία και να αλλάξει ριζικά το μοντέλο προσέλκυσης επενδύσεων που ίσχυε μέχρι πρότινος, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και να υπάρξει εξίσωση του ποσοστού ενίσχυσης  μιας αγροτικής επένδυσης με αυτό που ισχύει για άλλους κλάδους, τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, στην τοποθέτηση του,  κατά τη συζήτηση του σχεδίου Νόμου «Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις», υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, εκφράζει μια νέα πολιτική και θεσμική προσέγγιση στο θέμα των επενδύσεων και της στήριξης της επιχειρηματικότητας, τονίζοντας ότι η υπέρβαση των σημερινών δυσκολιών, η επιστροφή της χώρας σε θετικούς και βιώσιμους, σε βάθος χρόνου, ρυθμούς ανάπτυξης, στηρίζεται στη δημιουργία των προϋποθέσεων, για να γίνει η Ελλάδα μία χώρα υποδοχής επενδυτικών και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Ιδιαίτερη αναφορά, έκανε ο Βουλευτής Ημαθίας, όσον αφορά τις επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, επισημαίνοντας, ότι  οι αγροτικές επενδύσεις που συνιστούν επιχειρηματικές δραστηριότητες,  δεν πρέπει να τυγχάνουν διαφορετικής αντιμετώπισης.  Μάλιστα, πρότεινε να υπάρξει η αναγκαία τροποποίηση  που να εξισώνει το ποσοστό ενίσχυσης μιας αγροτικής  επένδυσης με το ποσοστό που ισχύει για επενδύσεις σε άλλους κλάδους και τομείς της οικονομίας. «Θέλουμε να προσανατολίσουμε τους αγρότες μας, ιδιαίτερα τους νέους αγρότες σε μία άλλη λογική, μακριά από τη λογική των επιδοτήσεων και της αναπαραγωγής ενός μοντέλου που έχει εξαντλήσει τα όριά του. Η αγροτική δραστηριότητα και η επένδυση σε αυτήν, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως επιχειρηματική δραστηριότητα. Δεν μπορεί το ποσοστό ενίσχυσης μιας επένδυσης να υπολείπεται του ποσοστού που ισχύει για επενδύσεις σε άλλους κλάδους και τομείς της οικονομίας. Είναι επιβεβλημένο, να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα με νομοθετική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα μάλιστα με την προοπτική ενεργοποίησης πόρων και προγραμμάτων της νέας προγραμματικής περιόδου. Πιστεύω, ότι αυτό αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την ενίσχυση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, για την επανατοποθέτησή του μέσα στο χρόνο» σημείωσε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: