Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Δήμαρχος: Δεν θεωρείται δίωξη η υπηρεσιακή μετακίνηση ενός υπαλλήλου 100 μέτρα μακριά

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας
κ. Φώτης Δημητριάδης

Κατά την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του προβλήματος που προέκυψε με τις υπερκαταναλώσεις τροφίμων στον Β Παιδικό Σταθμό και την μετακίνηση της μαγείρισσας στον Α, ο κ. Χρήστος Αλευράς πήρε το λόγοι και ισχυρίστηκε  ότι διώκεται η μαγείρισσα του Β’ Παιδικού Σταθμού και ότι η μετακίνησή της αυτή θεωρείται πολιτική δίωξη.
Στον κ. Αλευρά απάντησε ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Δημητριάδης, ο οποίος κάλυψε απόλυτα τον πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών κ Νίκο Κούτσια και χαρακτήρισε απαράδεκτους τους χαρακτηρισμούς του κ Αλευρά περί πολιτικής δίωξης. Είναι αδιανόητο, είπε ο κ δήμαρχος, να θεωρείται διωγμός όταν ένας υπάλληλος  μετακινείται εκατό μέτρα πιο πέρα για να καλυφθούν κάποιες υπηρεσιακές ανάγκες.
Τι θα λέγατε κ Αλευρά, είπε ο κ. δήμαρχος, αν ο πρόεδρος δεν έκανε την μετακίνηση αυτή  και τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού σε λίγες ημέρες έμεναν από  μαγείρισσα αφού η σημερινή μαγείρισσα εργάζεται με πεντάμηνη σύμβαση και απολύεται στις 15 Απριλίου; (Σημ. Συντ. Σήμερα έχει ήδη λήξει η σύμβαση των 5μηνιτών)
Δεν θα κατηγορούσατε, τότε,  τον πρόεδρο ότι δεν κάνει σωστά την δουλειά του και άφησε τα παιδιά χωρίς μαγείρισσα;
Εν τω μεταξύ για το ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ Τάσος Τασιόπουλος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι κακώς  η προισταμένη διοικητικού  ασχολείται με τα ρύζια και τους τραχανάδες.
Επίσης όπως είπε ο κ. Τασιόπουλος, παραπανίσια δουλειά κάνει και η νηπιαγωγός η οποία σαν νηπιαγωγός δεν έχει καμιά δουλειά να ασχολείται με τα φασόλια και τις πατάτες.
Το Νομικό Πρόσωπο, είπε ο κ Τασιόπουλος έχει ορίσει  υπεύθυνο για την δουλειά αυτή αλλά τον έχει στο ΚΑΠΗ, προφανώς, για να παίρνει μόνον το επίδομα.
Ο κ Τασιόπουλος αναφέρθηκε και στην μετακίνηση της μαγείρισσας λέγοντας ότι: “επειδή στην ατμόσφαιρα αιωρείται κάτι σχετικά με την μαγείρισσα, ότι δήθεν έκλεβε, θέλω από τον πρόεδρο κ Κούτσια  μια  δήλωση ότι  η μετακίνησή της μαγείρισσας έγινε καθαρά για υπηρεσιακούς λόγους. Αν κάνει αυτή την δήλωση λήγει και το ζήτημα”.
Φυσικά ο πρόεδρος κ Κούτσιας επανέλαβε την δήλωση που είχε κάνει λίγο πριν, ότι δηλαδή, η μετακίνηση την μαγείρισσα έγινε για υπηρεσιακούς λόγους διότι στον Δήμο της Αλεξάνδρειας ήρθε  μία νέα μαγείρισσα από τον Δήμο Εύοσμου και επειδή σε λίγες ημέρες θα φύγει η μαγείρισσα από τον Α Παιδικό Σταθμό που έχει κα τα περισσότερα νήπια θεώρησε καλό να στείλει  εκεί την έμπειρη μαγείρισσα του Β Παιδικού Σταθμού   για να μην μείνουν τα παιδιά χωρίς μαγείρισσα και η νέα μαγείρισσα να εργασθεί προσωρινά στον Β Παιδικό Σταθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: