Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Σκάνδαλο με τις ποσότητες λαδιού στο 2ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αλεξάνδρειας


ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ κ. ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΣΙΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΕΙ Ε.Δ.Ε.


Μείζον θέμα δημιουργείται στον 2ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αλεξάνδρειας μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας.
Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο δημοσιογράφος του ΠΟΛΙΤΗ κ Φ. Σουρλόπουλος προκειμένου να διασταυρώσει την πληροφορία που είχε σχετικά με  μειωμένες δόσεις λαδιού στα φαγητά των παιδιών του 2ου Παιδικού Σταθμού έθεσε το ερώτημα προς την διευθύντρια και δύο δύο Δημοτικών Παιδικών Σταθμών κ Μάγδα Θεοδωρακοπούλου, η οποία συμμετέχει  ως μέλος  και στο Δ. Σ. του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας.
Η κ Διευθύντρια προς στιγμήν απέφυγε να μας απαντήσει αλλά το θέμα  "έσκασε" λίγο μετά το τέλος της συζήτησης των κανονικών θεμάτων.
Ο πρόεδρος κ Νίκος Κούτσιας που αναφέρθηκε στο θέμα φάνηκε ότι είναι ενημερωμένος  και μάλιστα μετά από την  έρευνα που έκανε ο ίδιος με τον αντιπρόεδρο κ Μάκη Κιοσέογλου, στις καταναλωθείσες ποσότητες λαδιού στο διάστημα του τελευταίου τετραμήνου αποκαλύφθηκε ότι στον 2ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό ξοδεύεται τετραπλάσια ποσότητα  λαδιού από εκείνη που ξοδεύεται στον 1ο Δημοτικό σταθμό παρότι, στον 1ο τα παιδιά είναι περισσότερα.
Στην συζήτηση του προβλήματος ακούστηκαν και άλλα τα οποία που θα προκαλέσουν την δικαιολογημένη ανησυχία  των συνδημοτών μας που πληρώνουν από το υστέρημά τους για τα τροφεία των Παιδικών Σταθμών και σίγουρα με το πρόβλημα θα ασχοληθεί και το  δημοτικό συμβούλιο. 
Πάντως ο πρόεδρος κ Νίκος Κούτσιας φαίνεται αποφασισμένος να ΜΗΝ επιτρέψει το "κουκούλωμα" της υπόθεσης  και θα προβεί σε  όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε να λάμψει  η αλήθεια και ο κάθε υπάλληλος να αναλάβει τις ευθύνες του.
Ο Δήμαρχος κ. Δημητριάδης μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός έδωσε εντολή να ζητηθούν εξηγήσεις και αν δεν είναι επαρκείς και πειστικές οι εξηγήσεις που θα δοθούν, να διενεργηθεί ένορκη διοικητική εξέταση, ώστε να διαπιστωθεί ποιος φταίει και να τιμωρηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: