Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Χρειαζόμαστε ενεργούς πολίτες

Ο συμπολίτης μας της φωτο
 κλάδεψε το δένδρο 
και έκοψε τα άγρια χόρτα. 
Απομένει στον Δήμο να τα μεταφέρει.
Το χάσμα που χωρίζει την δημοτική αρχή από τους δημότες λειτουργεί αρνητικά για την εικόνα της πόλης.
Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση είναι ανάγκη αφ'ενός οι διοικούντες τον Δήμο να εγκαταλείψουν τις περιστρεφόμενες καρέκλες και να βγουν έξω στην πόλη και αφ'ετέρου οι δημότες να εγκαταλείψουν την απάθεια τους και να δουν την πόλη σαν προέκταση του σπιτιού τους.
Όσο και αν διατηρείς καθαρή την αυλή του σπιτιού σου, όσο και αν το παιδί σου το ελέγχεις μέσα στο σπίτι, τίποτα τελικά δεν καταφέρνεις αν έξω η πόλη έχει το κακό της χάλι και αν τα παιδιά είναι εκτεθειμένα σε χίλιους κινδύνους.
Τα πολλά χαρτάκια που βλέπουμε στους δρόμους και στις πλατείες είναι τα δικά μας χαρτάκια που πετάξαμε χθες ή πριν λίγο.
Για τα ξεραμένα δένδρα και λουλούδια στην Βετσοπούλου φταίει πρωτίστως η δημοτική αρχή η οποία δεν φροντίζει να τα κλαδεύει και να τα ποτίζει.
Όμως φταίμε και εμείς που δεν κάνουμε τον κόπο να ρίξουμε λίγο νεράκι ή να τα καθαρίσουμε από τα αγριόχορτα.
Άλλωστε πρώτοι οι καταστηματάρχες και μετά οι διερχόμενοι πολίτες θα απολαύσουν τον ίσκιο του δένδρου και το χρώμα των λουλουδιών.
Το ζητούμενο βέβαια είναι ποιός και πως θα παντρέψει τα δύο εμπλεκόμενα μέρη, δημοτική αρχή και πολίτες ώστε να διαμορφώσουμε μια όμορφη πόλη και έναν όμορφο δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: