Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Αγώνας για να μην φύγει το ΙΚΑ


Ο Δήμαρχος κ. Φώτης Δημητριάδης συνεπικουρούμενος από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Τάκη Δημητριάδη και τον Εμπορικό Σύλλογο, δίνουν όλοι μαζί κοινό αγώνα για να παραμείνει το διοικητικό προσωπικό του ΙΚΑ και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.
Το καμπανάκι ότι θα κλείσει το ΙΚΑ της Αλεξάνδρειας είχε χτυπήσει προ ενός έτους περίπου όταν εσπευσμένα ο Τάκης Δημητριάδης με τον τέως βουλευτή κ. Μιχάλη Χαλκίδη και τον τέως αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννη Τσαρτσάνη, μετακινήθηκαν στην Αθήνα και συναντήθηκαν με τον διοικητή του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλο από τον οποίο απέσπασαν την δέσμευση ότι θα παραμείνει το ΙΚΑ στην Αλεξάνδρεια με την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί νέος χώρος στέγασης, όπου δεν θα επιβαρύνεται το ΙΚΑ με δυσβάσταχτα ενοίκια.

Το πρόβλημα αυτό λύθηκε ή φαίνεται να λύνεται από το Δήμαρχος της Αλεξάνδρειας, ο οποίος με τη σύμφωνο γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δωρεάν ο χώρος στα παλιά κτίρια της ΕΑΣ δίπλα στο ΚΑΠΗ.
Αποτέλεσμα όλων αυτών των συντονισμένων ενεργειών ήταν να δοθεί εντολή από τον διοικητή του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλο να μεταβεί κλιμάκιο τεχνικών του ΙΚΑ ώστε να ελέγξουν την καταλληλότητα του κτιρίου.
Στην επί τόπου αυτοψία που έγινε σήμερα Πέμπτη παρευρέθη ο Δήμαρχος κ. Δημητριάδης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κα Όλγα Μοσχοπούλου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αλεξάνδρειας κ. Απόστολος Ρεσινιώτης, ο κ. Τάκης Δημητριάδης με τον Γιάννη Τσαρτσάνη και τον Γιώργο Παπαδόπουλο και από την πλευρά του ΙΚΑ ο Διευθυντής του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ κ. Δούμας και ο προϊστάμενος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ κ. Σιδηρόπουλος Κλήμης.
Από όσο ειπώθηκαν από τους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον θετικό με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα ξεπεραστούν κάποια εμπόδια σχετικά με την στατικότητα του κτιρίου και το ποιος θα χρηματοδοτήσει τις εργασίες δεδομένου ότι ο Δήμος αδυνατεί λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που διανύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: