Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Αναβλήθηκε η αγωγή Α. Παπανδρέου σε βάρος του Π. Καμμένου

Οι κινητοποιήσεις των δικαστών, οι οποίοι κατεβαίνουν από την έδρα από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, αντιδρώντας στις νέες περικοπές των αποδοχών τους οδήγησαν στην αναβολή της συζήτησης της αγωγής που είχε καταθέσει κάτα του πρόεδρο των Αν. Ελλήνων Π. Καμμένου ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού, Ανδρίκος Παπανδρέου.
Με την αγωγή του ο κ. Παπανδρέου αξιώνει από τον πρόεδρο των Αν. Ελλήνων αποζημίωση ύψους 1 εκ., ευρώ για τις δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με την υπόθεση των CDS.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Καμμένος είχε υποστηρίξει πολλές φορές τόσο στη Βουλή, όσο και με δηλώσεις του στον Τύπο ότι ο Α. Παπανδρέου συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο ελβετικής εταιρείας που επένδυσε σε συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης (CDS) εις βάρος της Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο Α. Παπανδρέου δημοσίως είχε δηλώσει ότι η συμμετοχή του στη συγκεκριμένη εταιρεία δεν είχε καμία σχέση με τα CDS , αλλά αφορούσε στην παροχή στρατηγικής ενημέρωσης για τις περιβαλλοντικές κατευθύνσεις στο χώρο των εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Μετά την αναβολή της δίκης -για τις 24 Ιανουαρίου 2013- ο κ. Καμμένος επέμεινε στις καταγγελίες του και υποστήριξε ότι η οικογένεια Παπανδρέου πόνταρε στη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: