Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Παραιτήθηκε ο Ζαχαρίας Κοριτίδης από δημοτικός σύμβουλος

Παραιτήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης του Δήμου και πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ζαχαρίας Κοριτίδης. Ο κύριος λόγος παραίτησής του όπως αποτυπώνεται στην πολυσέλιδη επιστολή του είναι η άρνησή του να καταθέσει το πόθεν έσχες του στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλεξάνδρειας, όπως προβλέπει ο νέος νόμος του Καλλικράτη.
Κατά την άποψη του κ. Κοριτίδη είναι απαράδεκτη η απαίτηση της πολιτείας να αναρτούν οι τοπικοί άρχοντες στο διαδίκτυο τα πόθεν έσχες τους γιατί έτσι κατά την γνώμη του, εκτίθενται σε διάφορους κινδύνους από ληστές κλπ. Να αναφέρουμε βέβαια ότι ο κ. Κοριτίδης απέστειλε το πόθεν έσχες του στον εισαγγελέα αλλά διαφωνεί ως προς τη δημοσιοποίησή του στο διαδίκτυο.
Χθες ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Δημητριάδης έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Κοριτίδη. Οι πληροφορίες λένε ότι τον κ. Κοριτίδη θα αντικαταστήσει ο κ. Νίκος Κούτσιας, ο οποίος διετέλεσε αντιδήμαρχος στον πρώην Δήμο Πλατέος επί Δημάρχου Φώτη Δημητριάδη και μάλιστα παρουσίασε αξιόλογο έργο. Ως τόσο ο κ. Νίκος Κούτσιας ισοψηφεί με τον κ. Δημήτρη Δημητριάδη, με 564 ψήφους.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της προεδρίας του στον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας ο κ. Κοριτίδης επιτέλεσε σημαντικό έργο ενώ ταυτόχρονα βοήθησε τα μέγιστα στην συνένωση του νέου  διευρυμένου Δήμου.

Περισσότερα για την παραίτηση του κ. Κοριτίδη, μόλις δημοσιοποιηθεί από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η γραπτή επιστολή παραίτησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: