Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Εν αναμονή του διαγγέλματος του πρωθυπουργού

Κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς είχε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και σε λίγη ώρα αναμένεται να προχωρήσει σε διάγγελμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το διάγγελμα θα είναι προς την κατεύθυνση της συναίνεσης, ενώ δεν αποκλείεται ο Γιώργος Παπανδρέου να κάνει αναφορά σε ανασχηματισμό με τη συμμετοχή τεχνοκρατών. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει ότι θα προχωρήσει μόνος του.

Κατά τις επαφές του με την κ. Παπαρήγα, τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καρατζαφέρη, τον κ. Κουβέλη και την κ. Μπακογιάννη ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα ζητήσει και κατ' ιδίαν συναντήσεις. Η Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε την πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα "αποπροσανατολιστικό ψευτοδίλημμα " και ανέφερε ότι η μοναδική διέξοδος είναι οι εκλογές. Από την πλευρά του – σύμφωνα με πληροφορίες – ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εκλογές.

Τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία ήταν αυτή του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς του ζήτησε να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση στην οποία δε θα είναι πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου και η οποία (κυβέρνηση) θα έχει ως προτεραιότητα την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης θα γίνει δεκτός το μεσημέρι της Πέμπτης από τον Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Καρατζαφέρης αναμένεται να γνωστοποιήσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο ακόμα και εάν τεθεί η προϋπόθεση των 180 βουλευτών και θα ζητήσει να υπάρξει διαφορετικό πολιτικό σχήμα ή οικουμενική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: