Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Στο εδώλιο τον Οκτώβριο ο αντιδήμαρχος για παράβαση καθήκοντος

Ο αντιδήμαρχος κ. Κούγκας
Στις 25 Οκτωβρίου ο αντιδήμαρχος κ. Σάκης Κούγκας θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παράβαση καθήκοντος.
Η υπόθεση αφορά την ηχορύπανση, από μερικές καφετέριες της πόλης μας και την μη εφαρμογή του νόμου (επί δημάρχου Γκιόνογλου) από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κούγκα.
Εν τω μεταξύ και η σημερινή διοίκηση του Δήμου, παρά τις βαρύγδουπες προεκλογικές και μετεκλογικές δηλώσεις για πάταξη της ηχορύπανσης και της παράνομης κατάληψης των πεζοδρομίων,

από μερικές μόνον καφετέριες, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έκανε τίποτα με αποτέλεσμα να βάζει σε κίνδυνο τους πεζούς και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά και τις μητέρες που αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο δρόμο με όποιο κίνδυνο συνεπάγεται αυτό.
Επίσης με την τακτική αυτή η Διοίκηση του Δήμου δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των καφετεριών δεδομένο ότι κάποιες καφετερίες με την παράνομη κατάληψη του πεζοδρομίου κάνουν χρυσές «δουλειές, σε βάρος, όμως, κάποιων άλλων καφετεριών που βρίσκονται λίγο πιο πέρα από το κέντρο και φυσικά δεν δουλεύουν όσο θα δούλευαν, γιατί ο κόσμος συγκεντρώνεται σε ορισμένες μόνον καφετέριες, οι οποίες διαθέτουν πολλαπλάσιο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων από όσα προβλέπει η άδεια που τους έδωσε ο Δήμος.
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ενός νεαρού συμπολίτη μας επιχειρηματία που διατηρεί επιχείρηση ΦΑΣΤ-ΦΟΥΤ και ο οποίος στην Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου ρώτησε τον δήμαρχο αν έχει σκοπό να εφαρμόσει τον νόμο και να συνετίσει αυτούς που παράνομα κατέλαβαν με τραπεζοκαθίσματα το πεζοδρόμιο μπροστά από την καφετερία τους ή θα πρέπει και ο ίδιος να παρανομήσει.
Μπροστά, λοιπόν, στην δικαιολογημένη απαίτηση των επιχειρηματιών για ισονομία και μπροστά στο μέγα κίνδυνο που διατρέχουν τα μικρά παιδιά με τις μητέρες τους, ο σημερινός δήμαρχος κ. Δημητριάδης έχει χρέος να παρέμβει και να εφαρμόσει το νόμο πριν κατηγορηθεί και ο ίδιος με τον αντιδήμαρχο κ. Γκαβαρδίνα για παράβαση καθήκοντος.
Στο κάτω- κάτω της γραφής μέσα στην άδεια που δίνει ο ίδιος ο δήμος σε κάθε καφετέρια για την χρήση πεζοδρομίου λέει επί λέξη τα εξής:
« Η άδεια αυτή χορηγείται για την χρήση κοινόχρηστου χώρου (πεζοδρόμιο) με την προϋπόθεση, όμως, της κατάληψης του μισού πεζοδρομίου και από την πλευρά του καταστήματος ώστε να εξασφαλίζεται η άνετη και ακώλυτη κυκλοφορία των πεζών».
Επομένως ο δήμαρχος κ. Δημητριάδης, εδώ και τώρα, θα πρέπει να δώσει εντολή στους αρμοδίους αντιδημάρχους και δημοτικούς υπαλλήλους να εφαρμόσουν το νόμο για όλες τις καφετερίες το ίδιο, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την άνετη και ακώλυτη κυκλοφορία των πεζών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών.
Σε διαφορετική περίπτωση θα επιτείνει την απογοήτευση των πολιτών, οι οποίοι άλλα άκουγαν προεκλογικά και μετεκλογικά από τον ίδιο και τους συνεργάτες του και άλλα βλέπουν να γίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: