Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Επίσκεψη Αμερικανικού τηλεοπτικού συνεργείου στη Βεργίνα

Για πρώτη φορά επισκέφθηκαν και φιλοξενήθηκαν από την Π.Ε. Ημαθίας Αμερικανοί δημοσιογράφοι και μάλιστα για προβολή σε ένα δίκτυο το οποίο παρακολουθούν πάνω από 2,5 εκατ. τηλεθεατές.
Το Αμερικάνικο συνεργείο προσκλήθηκε και φιλοξενήθηκε με τη συνεργασία της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, αφορά την τηλεοπτική εκπομπή «Mansions and Millionaires» και προβάλλεται στο αμερικάνικο network EXTRA του Λος Αντζελες.
Οι εκπομπές του που αφορούν την Ελλάδα, περιλαμβάνουν δηλώσεις αλλά και παρουσίαση από το lobby των Ελληνοαμερικανών ηθοποιών. Για τη συγκεκριμένη εκπομπή θα μιλήσουν η Melina Kanakarides και η Jenifer Aniston.

Tο τηλεοπτικό συνεργείο, που συνόδευαν η Δ/ντρια Marketing της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Σοφία Μπουρνατζή και ο ομογενής-παραγωγός κ. Γιάννης Παναγιωτίδης, υποδέχτηκε στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας ο υπεύθ. Τουρισμού κ. Γιώργος Σαλιάγκας και στη συνέχεια ξεναγήθηκε από τον Αρχαιολόγο κ. Γιάννη Γραικό, υπεύθυνο της Βεργίνας, στους Βασιλικούς Τάφους, όπου και πραγματοποίησαν λήψεις και συνεντεύξεις από τον κ. Γραικό και τον ιστορικό – ξεναγό κ. Δημήτρη Κακαγιάννη.
Οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι έμειναν έκπληκτοι από τον αρχαιολογικό – πολιτιστικό πλούτο της περιοχής και στο βιβλίο επισκεπτών έγραψαν ότι εύχονται να μπορέσουν να παρουσιάσουν αυτόν τον υπέροχο χώρο σε μια υπέροχη εκπομπή !
Το μεσημέρι, σε γεύμα που τους παρέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης, τους ευχαρίστησε για την επιλογή τους να επισκεφθούν την περιοχή μας, τους ενημέρωσε για την οικονομική, κοινωνική , τουριστική και πολιτιστική ζωή της Ημαθίας και τους προσκάλεσε να ξανάρθουν στον τόπο μας, διαθέτοντας περισσότερο χρόνο για να γνωρίσουν και τα άλλα πολιτιστικά και τουριστικά του ενδιαφέροντα.
Οι προσκλήσεις και φιλοξενίες ξένων δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων θα συνεχιστούν εντατικά από την Π.Ε. Ημαθίας, κρίνοντας ότι αποτελούν μια από τις σημαντικότερες ενέργειες και δράσεις στην τουριστική προβολή που μπορούν να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, για την οργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων στο Παρίσι, στα πλαίσια της Εκθεσης για τον Μ. Αλέξανδρο στο Μουσείο του Λούβρου.
Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των φορέων ασχολήθηκαν με το περιεχόμενο των προτεινόμενων εκδηλώσεων, τους χρόνους πραγματοποίησής τους και τους φορείς της οργάνωσης. Η σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε από την Π.Ε. Ημαθίας ο κ. Γιώργος Σαλιάγκας, θα επαναληφθεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: