Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Το "κατάντημα" του πρώην Δήμου Μελίκης

Στη φωτογραφία ο πρώην
Δήμαρχος Μελίκης Κ. Καρέλης.
Ο Δήμος που διοικούσε
επί 8 χρόνια είναι στο επίκεντρο
αρνητικότατης κριτικής
μετά τις αποκαλύψεις
ότι από το 2005 δεν συντάσσονταν
Ισολογισμοί.
Παρ'όλ'αυτά ο κ. Καρέλης
δεν προσήλθε στο Δημοτικό
Συμβούλιο για να δώσει
εξηγήσεις για το "κατάντημα"
της Μελίκης, όπως το χαρακτήρισε
η αντιπολίτευση.
ΔΕΝ ΣΥΝΕΤΑΣΣΕ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ

ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ

Ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη η Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας με θέμα την έγκριση ή μη της απογραφής των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων των τεσσάρων πρώην Δήμων.
Μεγάλος «ασθενής» από τη διαδικασία αυτή αναδείχθηκε ο πρώην Δήμος Μελίκης, ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι από το 2005 έως το 2010 δεν συνέτασσε ισολογισμούς και δεν είχε ακριβή οικονομικά στοιχεία για να γίνει η καταγραφεί και απογραφή όπως ορίζει ο νόμος του «Καλλικράτη».
Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης άσκησαν σκληρή κριτική για το «κατάντημα» της Μελίκης, όπως το χαρακτήρισαν, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που άφησαν αιχμές για πράξεις που συνιστούν ίσως και παράβαση καθήκοντος. Έντονη κριτική επίσης δέχτηκε και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Δημητριάδης, ο οποίος είναι πολιτικός φίλος και συνεργάτης του πρώην Δημάρχου Μελίκης κ. Καρέλη, ο οποίος είναι και υπεύθυνος γι’αυτή την κατάσταση. Να σημειωθεί ότι ο πρώην Δήμαρχος Μελίκης «έλαμψε» διά της απουσίας του σε μια συνεδρίασε που θα έπρεπε να ήταν εκεί για να δώσει τις εξηγήσεις για τα χάλια του Δήμου που διοικούσε επί 8 χρόνια.
Τελικά η επιτροπή που συγκροτήθηκε για να καταγράψει όλα τα οικονομικά στοιχεία των πρώην Δήμου αποφάσισε εξ ανάγκης να μην περιλάβει τον πρώην Δήμο Μελίκης, απόφαση που ενέκρινε και το Δημοτικό Συμβούλιο. Η απογραφή του πρώην Δήμου Μελίκης θα γίνει σε δεύτερη φάση και μέχρι το τέλος του 2001 αφού συνταχθούν και ελεγχθούν οι ισολογισμοί του και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία.
Στο ΠΟΛΙΤΗ της Τρίτης διαβάσετε τις τοποθετήσεις των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων καθώς και όλων των δημοτικών συμβούλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: