Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Κόντρα για τις εργασίες στα νέα γραφεία της ΔΕΥΑΑ

Από την περασμένη Τρίτη οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΑ Αλεξάνδρειας μεταφέρθηκαν από το Δημαρχείο της πόλης, στα καινούργια γραφεία πάνω από το ΚΑΠΗ, τα οποία και καλαίσθητα είναι και επαρκή σε χώρους. Για την μεταφορά αυτή όμως και τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, προέκυψε κόντρα και αλληλοκατηγορίες μεταξύ του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γκιόνογλου και του νέου προέδρου της ΔΕΥΑΑ κ. Τζίλα.

Συγκεκριμένα ο κ. Γκιόνογλου κατηγόρησε τον κ. Τζίλα ότι οι εργασίες στα νέα γραφεία δεν έγιναν εξολοκλήρου από συνεργεία της ΔΕΥΑΑΛ όπως είχε υποστηρίξει ο νέος πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης σε προηγούμενη δημοτική συνεδρίαση αλλά αντίθετα χρησιμοποιήθηκαν και ιδιωτικά συνεργεία. «Βάζουμε πλάτες αλλά δεν θέλουμε ψέματα» είπε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, ο οποίος δήλωσε ότι κατανοεί ότι κάποια πράγματα δεν μπορούν να γίνουν νομότυπα αλλά ότι θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί η αντιπολίτευση. «Δεν μπορεί ο κ. Τζίλας να λέει ψέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο», είπε ο κ. Γκιόνολγου συνεχίζοντας την τοποθέτησή του.
Από την πλευρά του ο κ. Τζίλας αμύνθηκε λέγοντας ότι δεν λέει ψέματα και ότι τα συνεργεία της ΔΕΥΑΑΛ δούλευαν διπλή βάρδια για προλάβουν να ολοκληρώσουν τις εργασίες που χρειαζόταν. Επιτέθηκε μάλιστα στον κ. Γκιόνογλου λέγοντας ότι η νέα Διοίκηση έκανε σε δύο μήνες ότι δεν έκανε η προηγούμενη σε δύο χρόνια.
Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης έδωσε συνέχεια στην αντιπαράθεση λέγοντας ότι ο κ. Τζίλας και ως αντιπολίτευση και ως διοίκηση προτιμάει τα μεγάλα λόγια. Όμως, είπε ο κ. Γκιόνογλου, τις γυψοσανίδες στα νέα γραφεία, δεν είναι δυνατόν να τις έκαναν τα παιδιά της ΔΕΥΑΑΛ. «Δεν είμαστε χαζοί κύριε Τζίλα», είπε ο κ. Γκιόνογλου ολοκληρώνοντας.
Για το ίδιο θέμα παρενέβη και ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ κ. Ναλμπάντης, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Τζίλα ότι αναφέρεται σε άλλα θέματα αλλά δεν απαντάει ευθέως στην ερώτηση αν δούλευαν ή όχι άλλα συνεργεία πέραν της ΔΕΥΑΑΛ. Στην ερώτηση αυτή ο κ. Τζίλας δεν έδωσε άλλη απάντηση.
Για να καταλάβουν καλύτερα οι αναγνώστες το θέμα, πρέπει να αναφέρουμε ότι για τις εργασίες στα νέα γραφεία της ΔΕΥΑΑΛ δεν υπήρχε προϋπολογισμός που να προβλέπει τη συγκεκριμένη δαπάνη. Ως εκ τούτου όλες οι εργασίες που θα γινόταν από συνεργεία ιδιωτικά θα ήταν παράτυπες, αφού δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν νομότυπα. Ο κ. Τζίλας λοιπόν δήλωσε ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν ιδιωτικά συνεργεία παρά μόνο οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΑΛ. Γεγονός ψευδές σύμφωνα με την αντιπολίτευση, αφού δεν μπορούν να γίνουν όλες ο εργασίες από τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΑΛ.
Πέραν όμως του νομότυπου του θέματος, το οποίο έθεσε η αντιπολίτευσης προκύπτει και ένα άλλο ζήτημα, το οποίο αφορά τον τρόπο που επιλέχθηκαν τα ιδιωτικά συνεργεία για τις εργασίες στα νέα γραφεία. Πολλά είναι αυτά που λέγονται στην αγορά. Συγκεκριμένα υδραυλικοί της πόλης δηλώνουν ότι γνωρίζουν ποιοι έκαναν τις εργασίες και γιατί επιλέχθηκαν αυτοί, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι επιλέχθηκαν με κομματικά κριτήρια…
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο οφείλουμε να το καυτηριάσουμε και να προσθέσουμε ότι είναι μια πολύ κακή αρχή για τον νέο πρόεδρο, ο οποίος ψηφίστηκε για να είναι πρόεδρος όλων των Αλεξανδρινών και όχι των ημετέρων.
Ελπίζουμε ότι δεν αληθεύουν αυτές οι φήμες. Θα μάθουμε όμως περισσότερα για το θέμα και θα επανέλθουμε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όχι να μιλάει και Ναλμπάντης που έφτιαξε όλες τις αυλές του μαχαλά με λεφτά του δήμου. ΕΛΕΟΣ!!!