Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Μεταφέρεται η ΔΕΥΑΑΛ στα γραφεία της ΕΑΣ

Ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξάνδρειας την μεταφορά των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΑλ από το Δημαρχείο, στον 1ο όροφο των γραφείων της πρώην ΕΑΣ, πάνω από το ΚΑΠΗ. Στην εισήγηση του θέματος ο κ. Γ. Τζίλας ενημέρωσε ότι η απόφαση για την μεταφορά της ΔΕΥΑΑΛ σε άλλες εγκαταστάσεις ήταν αποτέλεσμα των αυξημένων αναγκών του νέου Δήμου σε χώρους ώστε να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του.
Τα νέα γραφεία όπου θα στεγαστούν οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΑΛ είναι 264 τ.μ. και βρίσκονται ανεβαίνοντας τον όροφο στην αριστερή πλευρά. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι στο χώρο αυτό στεγάζονταν μέχρι σήμερα το Τμήμα Πάλης, το οποίο αριθμεί 45 αθλητές και 200 μέλη. Για το λόγο αυτό και για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στους αθλητές, το Τμήμα της Πάλης αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο διπλανό χώρο 96τ.μ..
Μετά την τοποθέτηση του κ. Τζίλα, το λόγο πήρε ο κ. Αλευράς, ο οποίος

ρώτησε για το κόστος της μετεγκατάστασης, ερώτηση για την οποία ο κ. Τζίλας απάντησε λέγοντας ότι δεν γνωρίζει το ακριβές κόστος αλλά ότι θα είναι μικρό.
Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Τασιόπουλος στην τοποθέτησή του τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ράμπα για τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα και ασανσέρ ώστε να μπορούν να ανεβούν στον πρώτο όροφο. Για το θέμα αυτό ο δήμαρχος κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι θα φροντίσει ώστε σύντομα να εγκατασταθεί ασανσέρ.
Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τσιάπλας έκανε την πρόταση να μεριμνήσει η Διοίκηση του Δήμου να μπορούν οι δημότες να πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ και μέσω Τραπέζης ώστε να μην χρειάζεται να επισκέπτονται αναγκαστικά τα γραφεία της δημοτικής υπηρεσίας.
Χαιρόμαστε πάντως που μετά από την δημοσιοποίηση στον ΠΟΛΙΤΗ της έλλειψης υποδομών για τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα στις δημοτικές υπηρεσίες, φαίνεται ότι το δημοτικό συμβούλιο αρχίζει να ευαισθητοποιείται και να ασχολείται με αυτού του είδους τα θέματα. Ελπίζουμε βέβαια να μην μείνουν στα λόγια και να υπάρξει πραγματική μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες του δήμου μας, οι οποίοι επαφίενται στον πολιτισμό μας. Τόσο η εγκατάσταση ασανσέρ όσο και η δυνατότητα πληρωμής λογαριασμών μέσω Τραπέζης κινούνται προς την κατεύθυνση της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: