Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Δημόσιο: 2,5 ώρες παραπάνω εργασία την εβδομάδα, προτείνει το ΥΠΕΣ

Την αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων από τον Οκτώβριο από 37,5 σε 40 πρότεινε στην ΑΔΕΔΥ κατά τη σημερινή τους συνάντηση, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
"Υπάρχει ανάγκη να δούμε τις ώρες εργασίας στο δημόσιο τομέα. Με ανώτατο όριο το 8ωρο ημερησίως. 8ωρο που όπως είναι γνωστό ισχύει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης μετά τη συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συζήτηση με την ΑΔΕΔΥ ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι οι ώρες εργασίες θα συσχετισθούν και με τις αμοιβές, τονίζοντας χατρακτηριστικά ότι υπάρχουν γενικοί διευθυντές που έχουν ελεύθερο ωράριο και δεν είναι δυνατόν να μην ληφθεί αυτό υπόψη στο μισθολόγιο.
Παράλληλα από τον Οκτώβριο προτέινεται να ξεκινήσει και η λειτουργία ορισμένων δημοσίων υπηρεσιών όπως οι Πολεοδομίες , το ΙΚΑ και οι Εφορίες και το απόγευμα. «Δεν μιλάμε για διακεκομμένο ωράριο αλλά για συνεχές», διεκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών.
Όπως είπε ο κ. Ραγκούσης στους συνδικαλιστές, οι προτάσεις αυτές δεν αποτελούν απαίτηση της τρόικας. Κατατίθενται από την κυβέρνηση με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας στο δημόσιο τομέα.

1 σχόλιο:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Εγω θα πρότεινα να εφαρμοζεται τουλαχιστον ενα εξαωρο σε πρωτη φαση και ας μην κοροιδευομαστε....