Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Συνεδρίασε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλεξάνδρειας

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ:
Για την αγορά καυσίμων, 
για την εκλογή αντιπροέδρου
και την σύσταση επιτροπής διαγωνισμών

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο πρώην δήμαρχος
κ Χ. Γκιόνογλου

Εκτάκτως συνεκλήθη η Οικονομική Επιτροπή προκειμένου να ψηφίσει την αναγκαία πίστωση για την αγορά καυσίμων, για την εκλογή του αντιπροέδρου και για τον ορισμό της Επιτροπής διαγωνισμών.
Λόγω της δικαιολογημένης καθυστέρησης του νέου προϋπολογισμού και προκειμένου να λειτουργήσουν τα αποριμματοφόρα του δήμου η οχταμελής Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε δαπάνη ίση με το ένα δωδεκατημόριο του αθροίσματος των προϋπολογισμών του 2010 για τους συνενούμενους δήμους και αυτό επι τρεις μήνες, όσες δηλαδή θα χρειασθεί μέχρι να συνταχθεί και να ψηφισθεί ο νέος προϋπολογισμός του 2011.
Το δεύτερο θέμα αφορούσε την εκλογή του αντιπροέδρου ο οποίος σύμφωνα με τον νόμο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ εκλέγεται από την μειοψηφία. Ετσι η αντιπολίτευση πρότεινε τον κ Γκιόνογλου ο οποίος και εξελέγη ομόφωνα.
Το τρίτο θέμα αφορούσε τον ορισμό της επιτροπής διαγωνισμών έργων στην οποία θα συμμετέχει και ένας εκπρόσωπος των εργοληπτικών οργανώσεων.

Το δημόσιο συμφέρον σε δύο εκδοχές…
Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής συζητήθηκε και ένα θέμα που αφορούσε ένα έργο στον δήμο Πλατέος. Το έργο αυτό ήταν για την αποκατάσταση αποστραγγιστικού δικτύου δαπάνης 45.000 ευρω. Ο διαγωνισμός έγινε στις 28 Δεκεμβρίου και η αντίστοιχη επιτροπή διαγωνισμών του δήμου Πλατέος εισηγήθηκε προς την οικονομική επιτροπή την ανάθεση του έργου στην εργολήπτρια εταιρεία ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ κ ΣΙΑ παρά το γεγονός ότι ήταν η μοναδική που συμμετείχε στον διαγωνισμό και η έκπτωση που έδωσε ήταν μόλις 5%.
Για το θέμα αυτό ο Δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ Ισαάκ Χαλκίδης επισήμανε ότι είναι αδιανόητο ο γεγονός ότι εισηγήθηκε θετικά η συγκεκριμένη επιτροπή ενώ η Οικονομική Επιτροπή απέρριψε τον διαγωνισμό με το αιτιολογικό ότι δεν υπηρετεί το δημοτικό συμφέρον η έλλειψη συναγωνισμού. Τελικά η οχταμελής Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε αρνητικά στο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: