Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Μεγάλο πρόβλημα η διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Αλεξάνδρειας τα επόμενα χρόνια

ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 2.000.000 ΕΥΡΩ 

 Σε μεγάλο πρόβλημα θα αναδειχτεί τα επόμενα χρόνια η διαχείριση των απορριμμάτων του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας, τα οποία φθάνουν τους 63 τόνους ημερησίως.
Με την κατάργηση των ΧΑΔΑ (βλέπε π.χ. Σκουπιδότοπο Νησελίου) το επόμενο εξάμηνο, ο Δήμος Αλεξάνδρειας θα αναγκάζεται πλέον να μεταφέρει τα σκουπίδια του σε ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ. Το αποτέλεσμα θα είναι φυσικά η μεγαλύτερη διασφάλιση της υγείας των πολιτών αλλά ταυτόχρονα θα σημάνει μια μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο.
Σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμαρχου κ. Δημητριάδη στην πρόσφατη δημοτική συνεδρίαση, οι πιο κοντινοί ΧΥΤΑ βρίσκονται στη Μακροράχη Θεσ/νίκης και στην Κοζάνη, ενώ το κόστος συγκομιδής, μεταφοράς και εναπόθεσης των 63 τόνων απορριμμάτων σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής θα κοστίζει στο Δήμο Αλεξάνδρειας σχεδόν 2.000.000 ευρώ το χρόνο.
Όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ποσό το οποίο θα επιβαρύνει σημαντικά τα οικονομικά του Δήμου.
Παράλληλα θα χρειαστεί να κατασκευαστούν 2 σταθμοί μεταφόρτωσης των σκουπιδιών, οι οποίοι όμως μπορούν να υλοποιηθούν με χρηματοδοτήσεις μέσα από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα. (Π.Ε.Π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: