Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Οι προτάσεις του επικεφαλής της "Συνεργασίας Πολιτών"


Ο αρχηγός της δημοτικής παράταξης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» κ Θανάσης Τσιάπλας από την πρώτη κόλας δημοτική συνεδρίαση και από την θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης υπέβαλε στο δημοτικό συμβούλιο κάποιες προτάσεις.
Η πρώτη αφορούσε τον ορισμό μιας συγκεκριμένης μέρας της εβδομάδος που θα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο και αυτή η μέρα να είναι η Τετάρτη.
Επίσης ο κ Τσιάπλας πρότεινε η αίθουσα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου να ονομασθεί

αίθουσα «ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ» εις ανάμνηση του μακαρίτη υπουργού Αντώνη Τρίτση ο οποίος, όπως τόνισε ο κ Τσιάπλας, προσέφερε πολλά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η τρίτη πρόταση αφορούσε την ανάγκη να υπάρχει ένας χώρος-γραφείο για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης..
Με τις προτάσεις του κ Τσιάπλα συμφώνησε και ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ Γιάννης Απατσίδης σημειώνοντας όμως ότι οι προτάσεις είναι άκαιρες δεδομένου ότι δεν μπορούν να συζητηθούν στην πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που συνεδρίασε αποκλειστικά και μόνο για την εκλογή του προεδρείου και των μελών για τις επιτροπές οικονομίας και ποιότητα ζωής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοτική παράταξη «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» έχει εκλέξει την συντονιστική επιτροπή, η οποία συνεδριάζει πριν από κάθε δημοτική συνεδριάση αναλύοντας τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και εκπονώντας προτάσεις τις οποίες εν συνεχεία προωθεί ο αρχηγός της παράταξης κ Θανάσης Τσιάπλας μαζί με τις όποιες άλλες προσωπικές του προτάσεις.
Πάντως, από πληροφορίες που έχουμε , η πρόταση του Θανάση Τσιάπλα για την ονομασία της αίθουσας των συνεδριάσεων σε αίθουσα «ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ» δεν συζητήθηκε στην συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής και αυτό πιθανόν να δημιουργήσει κάποια ενόχληση στα μέλη της επιτροπής τα οποία ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους.
Επίσης είναι απορίας άξιο γιατί ο Θανάσης Τσιάπλας δεν εξελέγη σε καμία από τις δύο σημαντικές επιτροπές ενώ ο αρχηγός της δημοτικής παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» κ Χρήστος Αλευράς εξελέγη στην Επιτροπή ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ και μάλιστα συγκεντρώνοντας 24 ψήφους.
Είναι σίγουρο ότι αυτό το λάθος του Θανάση Τσιάπλα θα στοιχίσει στην παράταξή του αφού δεν θα υπάρχει εκπρόσωπός της σε καμία από τις δύο κορυφαίες δημοτικές επιτροπές.
Φ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: