Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο νέο Δήμαρχο Αλεξάνδρειας

Ο Υπουργός Αγροτικής
Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ. Κώστας Σκανδαλίδης
Προτροπή να επιδείξει ιδιαίτερη φροντίδα στην προώθηση της αγροτικής ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο, απευθύνει με επιστολή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης, προς το νέο δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Φώτη Δημητριάδη. Στην επιστολή του ο υπουργός αναφέρει τα εξής: «Αγαπητέ κ. Δήμαρχε, Μαζί με τα συγχαρητήρια μου για την εκλογή σας και τις θερμές ευχές για καλή και γόνιμη θητεία θέλω να σας καταστήσω κοινωνό μιας σκέψης μου. Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός θεωρούν την ανασυγκρότηση της ελληνικής γεωργίας τον κρισιμότερο, ίσως, παράγοντα για την επανεκκίνηση της χώρας και την έξοδο από την κρίση. Επί πλέον ο «Καλλικράτης» αποδίδει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ουσιαστική αρμοδιότητα για την αγροτική ανάπτυξη. Θα ήταν, κατά συνέπεια,
εξόχως ενθαρρυντικό αν κατά την κατανομή των αρμοδιοτήτων αναθέτατε σε επίπεδο Αντιδημάρχου την θεματική ενασχόληση με τον τομέα της γεωργίας. Και να φροντίσετε με ξεχωριστό ενδιαφέρον την στελέχωση του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Θέλω, ακόμη, να σας πληροφορήσω ότι εντός του Ιανουαρίου οι αιρετοί υπεύθυνοι και οι προϊστάμενοι των γραφείων θα παραστούν σε ημερίδα ενημέρωσης για την ευρύτερη πολιτική στον αγροτικό χώρο και τις προτεραιότητές μας. Με φιλία και εκτίμηση, Κώστας Σκανδαλίδης».
Με το Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» μεταβιβάζονται στους νέους δήμους πολλές αρμοδιότητες στους τομείς της αγροτικής ανάπτυξης, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος των αρμοδιοτήτων αυτών προβλέπεται να μεταβιβαστεί στους δήμους μετά την 1.1.2013, ενώ, ακόμη και τις λίγες εκείνες περιπτώσεις αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται άμεσα, από 1.1.2011, είναι αμφίβολο εάν στην πράξη θα μπορέσει να τις ασκήσει η πλειονότητα των δήμων της χώρας, λόγω έλλειψης ανάλογου προσωπικού. Οι μετατάξεις υπαλλήλων που υπηρετούν στις διευθύνσεις γεωργίας των καταργούμενων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς και, όταν γίνονται, αφορούν κυρίως τους δήμους έδρες των νομών που ευνοούνται από τις σχετικές ρυθμίσεις του «Καλλικράτη» έναντι των υπολοίπων δήμων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ο κ Δημητριάδης ψήφησε Βενιζέλο, στις επόμενες δηλαδή θα ψηφήσει Σκανδαλίδη??