Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Χωρίς επαρκή δύναμη και εξοπλισμό δεν υπάρχει και ασφάλεια του πολίτη


Ο ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΞΕΝΙΔΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΗ Δ/ΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου συνεχίζει τις επαφές της με τους τοπικούς φορείς για την ανταλλαγή απόψεων και σύσφιξη σχέσεων προκειμένου να αντιμετωπισθούν από κοινού και πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα που απασχολούν τους εμπόρους και γενικότερα τους πολίτες.

Στα πλαίσια αυτά την περασμένη Πέμπτη έγινε συνάντηση στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου με τον συνδικαλιστή - πρόεδρο των αστυνομικών Ημαθίας κ. Ξενίδη, ο οποίος υπηρετεί επί δέκα χρόνια στο αστυνομικό τμήμα Αλεξανδρείας και φαίνεται να γνωρίζει τα προβλήματα της μικροεγκληματικότητας που βρίσκεται σε έξαρση στην περιοχή μας αλλά και τις αδυναμίες τις αστυνομίας να τις αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

Ο κ Ξενίδης επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι στο αστυνομικό τμήμα Αλεξανδρείας δεν υπάρχει η προβλεπόμενη δύναμη αστυνομικών και οι ανάλογες υποδομές σε αυτοκίνητα και εξοπλισμό ώστε να γίνει σωστά η αστυνόμευση της περιοχής.

Ο κ. Ξενίδης χωρίς καμιά διάθεση να εξωραΐσει την εικόνα στο αστυνομικό τμήμα της Αλεξάνδρειας και του Πλατέος και συμεριζόμενος, προς τιμήν του, την αγωνία των πολιτών και το αίσθημα της ανασφάλειας που βιώνουν, μίλησε καθαρά και χωρίς περιστροφές για όλα όσα ερωτήθηκε, υπερασπίστηκε την δύσκολο αγώνα που δίνει ο αστυνομικός , χωρίς σύγχρονο εξοπλισμό και αυτοκίνητα καταδίωξης των εγκληματιών, ταυτόχρονα όμως παραδέχτηκε ότι υπάρχουν και οι επίορκοι αστυνομικοί που αφήνουν τον «λεκέ…» στο σώμα της αστυνομίας.

Χαρακτηριστικό δείγμα της έλλειψης σε αστυνομικούς αποτελεί το γεγονός ότι πριν από μερικά χρόνια η αστυνόμευση της Αλεξάνδρειας γινόταν από 23 άτομα ενώ σήμερα γίνεται μόνον από 7 άτομα τα οποία είναι αδύνατον ακόμα και να καλύψουν τις βάρδιες ενός εικοσιτετραώρου που χρειάζεται τουλάχιστον 10 άτομα.

Αναφερόμενος στην πάταξη του παράεμπορίου ο αστυνομικός κ Ξενίδης είπε ότι αυτό είναι αδύνατο διότι ο μοναδικός αστυνομικός που κυκλοφορεί με το περιπολικό θα πρέπει να εκδιώξει τον πλανόδιο από την γωνία του δρόμου και ενώ αυτός πηγαίνει στην γωνία κάποιου άλλου δόμου και πρέπει συστηματικά να εκδιωχθεί την ίδια στιγμή ο αστυνομικός πρέπει να πάει και στον Σχοινά ή στο Καμποχώρι και Λουτρό για κάποια άλλη υπόθεση που προέκυψε και εκλήθη να παρέμβει.

Ο κ Ξενίδης τόνισε ότι για να παραχθεί η μικροεγκληματικότητα στη περιοχή της Αλεξάνδρειας και οι πολίτες να νοιώθουν ασφαλείς πρέπει να δοθούν αποτελεσματικές λύσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και από την πολιτική ηγεσία του αντίστοιχου Υπουργείου με την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού και τον εκσυγχρονισμό σε αυτοκίνητα και σε εξοπλισμό διότι είναι αδιανόητο να πηγαίνει ένας αστυνομικός να αντιμετωπίσει νύχτα τον δράστη και να μην έχει στην διάθεσή του ούτε καν την ΜΟΤΟΡΟΛΑ δηλαδή το τηλέφωνο με το οποίο θα επικοινωνήσει με το κέντρο για να ζητήσει ενισχύσεις ή ότι άλλο.

Τελικά η διοίκηση του εμπορικού συλλόγου αποφάσισε να παραστεί στον ετήσιο απολογισμό που γίνεται κάθε χρόνο στην Βέροια με αφορμή την αποχώρηση του νυν αστυνομικού διευθυντή και την ανάληψη των καθηκόντων από τον νέο.

Εκεί λοιπόν θα πρέπει οι τοπικοί φορείς να δώσουν το παρών και με τις ερωτήσεις-τοποθετήσεις να προβάλουν το ΜΕΓΑ πρόβλημα της μικροεγκληματικότητας το οποίο από το 2008 συνεχίζει να βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση.

Αναφορικά με την μετακίνηση τα λαικής αγοράς τόνισε ότι ήταν ΚΑΚΙΣΤΗ επιλογή διότι με την προχειρότητα που έγιναν οι διαγραμμίσεις , η μετακίνηση των ΤΑΞΙ και το κλείσιμο του δρόμου της Εθνικής Τράπεζας μόνον προβλήματα δημιούργησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: