Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Απόπειρα ληστείας στο Καψοχώρι με ανταλλαγή πυροβολισμών και έναν σοβαρά τραυματία

Προχθές Κυριακή κατά τις βραδινές ώρες στο Καψοχώρι, τρία άτομα έχοντας καλυμένα τα πρόσωπά τους και με την απειλή όπλων εισήλθαν σε μονοκατοικία, ιδιοκτησίας 47χρονου, με σκοπό να διαρρήξουν εργαστήριο χρυσοχοϊας που διατηρούσε ο ανωτέρω.

Κατά την είσοδό τους οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον 47χρονο, ο οποίος στην προσπάθειά του να αμυνθεί αναζήτησε και βρήκε καραμπίνα που κατείχε νόμιμα. Μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών από τον ιδιοκτήτη και τους δράστες, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, πλην όμως τραυματίστηκε σοβαρά τέταρτο άτομο (συνεργός), ο οποίος βρισκόταν στον αύλειο χώρο της οικίας. Οι δράστες επιβιβάστηκαν σε κλεμένο αυτοκίνητο με οδηγό (δεύτερος συνεργός) που τους ανέμενε και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Στο χώρο της συμπλοκής και στο αυτοκίνητο που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε μικρή απόσταση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δώδεκα κάλυκες από καραμπίνα και ένας από πιστόλι.

Περί τις 00:30 της 8-3-2010, σε εφημερεύον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, εισήχθη άτομο σοβαρά τραυματισμένο, χαρακτηριστικά και στοιχεία του οποίου ταυτοποιούνται με εκείνα του τραυματισθέντα στην απόπειρα ληστείας που έλαβε χώρα την περιοχή της Αλεξάνδρειας.

Ο ιδιοκτήτης της οικίας συνελήφθη ενώ ο τραυματίας νοσηλεύεται φρουρούμενος. Έτεροι δράστες αναζητούνται. Επίσης κατασχέθηκε το κλεμένο Ι.Χ.Ε. και η κραμπίνα που χρησιμοποίησε ο 47χρονος.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: