Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Ο Δήμος παραχώρησε τη χρήση των δύο γηπέδων του Νησίου σε ιδιώτη


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΗ ΚΑΡΑΓΓΙΑΝΝΗ

Ο κ Γκιόνογλου με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου παραχώρησε την χρήση των δύο γηπέδων του Δημοτικού Διαμερίσματος Νησίου σε ιδιώτη χωρίς κανένα τίμημα.

Βεβαίως για το πρώτο γήπεδο κανένας κάτοικος του Νησίου δεν έχει αντίρρηση αφ’ενός γιατί ο ιδιώτης κατάφερε να δημιουργήσει μια πραγματική αθλητική κυψέλη όπου καθημερινά αθλούνται περισσότερα από 100 μικροί αθλητές.

Όμως το δεύτερο γήπεδο θα μπορούσε να παραμείνει στους κατοίκους του χωριού ώσετ και αυτοί να το αισθάνονται σαν δικό τους και να μπορούν να αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους με την δημιουργία ποδοσφαιρικής ομάδας ή ομάδας παλαιμάχων κλπ.

Την χρήση αυτού του δεύτερου γηπέδου την ζήτησε ο Σύλλογος Ενεργών πολιτών Νησίου με σκοπό να αναπλάσουν τον χώρο και να τον καταστήσουν κατάλληλο για εκδρομές μαθητών κλπ.

Δυστυχώς όμως ο δήμαρχος κ. Γκιόνογλου εκώφευσε στο αίτημα των ενεργών πολιτών και βιάστηκε να παραχωρήσει και το δεύτερο γήπεδο στον ιδιώτη που εκμεταλλεύεται και το πρώτο.

Στην δημοτική συνεδρίαση της Τρίτης παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος των Ενεργών πολιτών Νησίου και πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Νησίου κ. Φάνης Καραγιάννης ο οποίος στην σύντομη τοποθέτησή του άσκησε δριμύτατη κριτική κατά του δημάρχου τον οποίο κατηγόρησε ότι εφαρμόζει «ταγματασφαλίτικες» μεθόδους για να υπονομεύσει την ενότητα του Συλλόγου και ότι παραχωρεί την περιουσία του Δήμου σε ιδιώτη με «πελατειακά» κριτήρια.

Ο κ. Καραγιάννης κατηγόρησε τον κ. Γκιόνογλου και την αντιδήμαρχο, εκ Νησίου, κ. Βουλγαροπούλου ότι κλείνουν τα μάτια τους στις αυθαίρετες κτιριακές παρεμβάσεις που έκανε ο ιδιώτης χωρίς προηγουμένως να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο.

Επί του θέματος αυτού πήρε τον λόγο ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Παράσχος ο οποίος τόνισε ότι απαγορεύεται η παραχώρηση και η χρήση ενός δημοτικού γηπέδου όταν ο ιδιώτης εισπράττει χρήματα απο την χρήση του.

Κατά της απόφασης του δευτέρου γηπέδου στον ιδιώτη ετάχθη και η μείζονα αντιπολίτευση.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος κ Γκιόνογλου εμφανίστηκε ιδιαίτερα προσβλητικός προς τον πρόεδρο του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών κ Καραγιάννη και υποστήριξε ότι η παραχώρηση και του δευτέρου γηπέδου έγινε με σκοπό να αθλούνται τα παιδιά του Δήμου.

Φ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: