Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Αναψυκτήριο στο Πνευματικό Κέντρο


Το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζήτησε ήταν και η μίσθωση του δημοτικού αναψυκτηρίου που θα λειτουργήσει μέσα στο Πνευματικό Πολιτιστικό κέντρο.
Ο Δήμαρχος κ.Γκιόνογλου στην εισήγησή του υποστήριξε ότι πρέπει να τελειώσουν οι εργασίες μέχρι το καλοκαίρι και να γίνει η εκμίσθωση του χώρου στο ισόγειο, αφενός μεν για την εξασφάλιση κάποιου εισοδήματος και αφετέρου διότι προκαλεί μεγάλες φθορές η αχρησία του κτιρίου.
Στη συνέχεια πρότεινε να ληφθεί πρώτα η απόφαση εκμίσθωσης και στην συνέχεια η δημαρχιακή επιτροπή να καθορίσει τους όρους λειτουργίας του αναψυκτηρίου -εστιατορίου.
Ο κ. Μύρος τόνισε ότι πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψη ότι στον επάνω όροφο θα λειτουργεί βιβλιοθήκη και ως εκ τούτου θα πρέπει ο τρόπος λειτουργίας της καφετερίας ή του αναψυκτηρίου να συνάδουν με την λειτουργία της βιβλιοθήκης, χωρίς μουσικές εντάσεις και με συγκεκριμένο ωράριο.
Επί του θέματος αυτού η μείζων αντιπολίτευση δια του κ. Γκαβαρδίνα και Κίμωνα Παράσχου διατύπωσαν την άποψη ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να έχουμε μια ακόμα καφετερία όμοια με τις υπόλοιπες της πόλης, όπου θα έχουμε μεγάλες μουσικές εντάσεις και έντονους επαγγελματικούς ανταγωνισμούς.
Η ελάσσων αντιπολίτευση δια του κ. Δημήτρη Παράσχο ισχυρίστηκε ότι θα πρέπει να καθορισθούν οι όροι λειτουργίας και να μην ισχυρίζεται η διοίκηση ότι δήθεν το θέμα λειτουργίας του αναψυκτηρίου είναι προκαθορισμένο από τον αρχικό σχεδιασμό του κτιρίου.
Εμείς θέλουμε, δήλωσε ο κ. Δ. Παράσχος, ένα δημοτικό αναψυκτήριο χωρίς μουσική και χωρίς ανταγωνιστικές τάσεις με τις άλλες καφετερίες, ώστε να μπορεί να λειτουργεί άνετα η βιβλιοθήκη.
Τελικά η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, αφού καταψηφίστηκε από την παράταξη του κ. Γκαβαρδίνα.

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Την επόμενη εβδομάδα συνεδρίασε η δημαρχιακή επιτροπή για να καθορίσει τους όρους λειτουργίας του αναψυκτηρίου-εστιατορίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης δια των κ.κ. Γιώργου Πάντου και Γιάννη Απατσίδη διαφώνησαν με τα σχέδια και τους όρους της διοίκησης και τελικά το θέμα πήρε αναβολή.
Λέγεται ότι η διοίκηση του Δήμου θέλει να εκμισθώσει τον χώρο σαν καφετερία η οποία θα λειτουργεί όπως και όλες οι άλλες καφετερίες της πόλης μας, με μουσική παρατεταμένο ωράριο λειτουργίας κλπ.
Βεβαίως,κάτι τέτοιο δεν συνάδει με τις συνθήκες λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου, ενώ ενδέχεται να προκαλέσει και τις αντιδράσεις των πέριξ καφετεριών των οποίων τα συμφέροντα θα θιγούν λόγω των πλεονεκτημάτων που θα έχει ο ενοικιαστής του δημοτικού αναψυκτηρίου.
Πάντως, οι πληροφορίες λένε ότι η διοίκηση του Δήμου σκοπεύει να εκμισθώσει τον συγκεκριμένο χώρο σε «συγκεκριμένο» πρόσωπο και με όρους που εκ των προτέρων συμφωνήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: