Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Σχέδιο δράσης για στήριξη της εισόδου νέων στον αγροτικό τομέα

«Πυλώνας ανάπτυξης ο πρωτογενής τομέας»

Πλαίσιο για την στήριξη νέων που επιθυμούν να απασχοληθούν στη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία, αλλά και την αξιοποίηση μεταδιδακτορικών επιστημόνων και κατόχων μεταπτυχιακών τίτλων για την απόκτηση εμπειριών και τη διερεύνηση και εφαρμογή νέων τεχνολογιών και καινοτομικών λύσεων παρουσίασε στον υφυπουργό Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ.Τσαυτάρης.


Στο σχέδιο περιλαμβάνεται η υποστήριξη νέων αγροτών με δεδομένο ότι στη νέα ΚΑΠ, το 2% του συνολικού προϋπολογισμού θα δοθεί για την ενίσχυση νέων αγροτών, με απώτερο στόχο την ενίσχυση του ανθρώπινου πόρου στη γεωργία, καθώς μόλις το 6% των αγροτών, πανευρωπαϊκά, είναι κάτω των 35 χρόνων.
«Σήμερα που η εθνική ανασυγκρότηση του τόπου καθίσταται επιτακτική ανάγκη», δηλώνει σχετικά ο κ. Τσαυτάρης, «ο πρωτογενής τομέας, για άλλη μια φορά μπορεί να προσφέρει λύσεις στον τομέα της απασχόλησης και ενίσχυσης της παραγωγής και να αποτελέσει ξανά πυλώνα ανάπτυξης». «Εμείς ως υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να παίξουμε καταλυτικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια» ανέφερε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: