Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξάνδρεια

Λάσκος:"Πεθαίνει το μνημόνιο
με τον ΣΥΡΙΖΑ  στην Κυβέρνηση"

Στο δημαρχείο της Αλεξάνδρειας την Πέμπτη το βράδυ η κομματική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε εκδήλωση με ομιλητή το μέλος της γραμματείας του Συνασπισμού και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, οικονομολόγο, κ Χρήστο Λάσκο.
Ο ομιλητής από την αρχή αναφέρθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαίου όπου ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε την δεύτερη θέση αλλά και στην πολεμική που δέχεται από τότε από τα άλλα κόμματα και τα Μ.Μ.Ε.
Ο κ. Λάσκος ως οικονομολόγος ανάλυσε τις οικονομικές διαστάσεις του προβλήματος της χώρας και τις παραμέτρους του Μνημονίου δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι το ΜΝΗΜΟΝΙΟ "πεθαίνει" από την επομένη των εκλογών της 17ης Ιουνίου εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την Κυβέρνηση της Χώρας.
Σύμφωνα με την άποψη του ομιλητή η ελληνική κρίση είναι προϊόν της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και ότι το πρόβλημα της Ελλάδος είναι τμήμα του μεγάλου προβλήματος.
Σχετικά με τις τράπεζες ο κ. Λάσκος είπε ότι πρέπει να περάσουν υπό τον έλεγχο του κράτους όπως και άλλοι τομείς γιατί μόνον έτσι μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, πολιτική ανασυγκρότησης..
Για το δημόσιο χρέος είπε ότι θα ακολουθηθεί πολιτική διαπραγμάτευσης με σκοπό την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους από το χρέος..
Αναφερόμενος στις εκλογές  της 6  Μαϊου ο κ. Λάσκος τις χαρακτήρισε σεισμό δεδομένου ότι από όλες τις επαγγελματικές τάξεις το 70% των ψηφοφόρων επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτός ο σεισμός θα επαναληφθεί και στις επόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Μετά το τέλος της ομιλίας του κ Χρήστου Λάσκου υποβλήθηκαν ερωτήσεις από το ακροατήριο και δόθηκαν οι απαντήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: