Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ξεκίνησε η 3η Ανθοκομική έκθεση του Δήμου Νάουσας


Με τις καλύτερες εντυπώσεις ξεκίνησε την Παρασκευή (1/6) και θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ της Κυριακής (10/6) η 3η Ανθοκομική Έκθεση, που διοργανώνει ο Δήμος Νάουσας στο πλακόστρωτο του Δημοτικού πάρκου. Επαγγελματίες και επιχειρήσεις ανθοκομίας από τη Νάουσα, την Έδεσσα, τα Γιαννιτσά, τη Θεσσαλονίκη και τον Λαγκαδά εκθέτουν σε 12 καλαίσθητα περίπτερα μεγάλη ποικιλία από λουλούδια, προϊόντα ανθοκομίας (μέλι), καλλωπιστικά φυτά, γλάστρες, κάκτους κ.ά. Οι επισκέπτες υποδέχθηκαν την έκθεση με μεγάλο ενδιαφέρον και κολακευτικά σχόλια, αφού έχουν την ευκαιρία να δουν, να ενημερωθούν και να αγοράσουν σε πολύ χαμηλές τιμές λουλούδια και φυτά για το σπίτι ή τον κήπο τους.
Την έκθεση εγκαινίασε ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η Ανθοκομική Έκθεση εντάσσεται στις πρωτοβουλίες του Δήμου για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος και στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη διατήρηση της καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων σε όλο το διευρυμένο δήμο. Ευχαρίστησε τους επαγγελματίες που συμμετέχουν, καθώς και τους συλλόγους και τους φορείς για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσουν κατά τη διάρκεια της δεκαήμερης έκθεσης (Ωδείο Νάουσας,  Κ.Π.Ε.,  ΚΔΑΠ και Εικαστικά Εργαστήρια της ΚΕΠΑΠ). Υπογράμμισε ότι η καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων είναι υπόθεση όλων, ότι χρειάζεται όλοι στην καθημερινή ζωή με τις πράξεις μας να διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό, λέγοντας ότι το περιβάλλον είναι ό,τι σημαντικότερο έχουμε, θυμίζοντας τη ρήση του Ιπποκράτη «Ηγεμονικότερον απάντων φύσις». Τέλος, απηύθυνε πρόσκληση για τη συμμετοχή των πολιτών στον καθιερωμένο εθελοντικό καθαρισμό, ο οποίος θα γίνει το πρωί της Κυριακής (10/6) σε όλο το διευρυμένο δήμο (Νάουσα, Ανθέμια, Ειρηνούπολη) με τη συμβολή συλλόγων, φορέων, προσωπικού και μηχανημάτων του Δήμου.
Ακολούθησε η μουσική εκδήλωση της χορωδίας του Ωδείου Νάουσας που ερμήνευσε γνωστά ελληνικά τραγούδια υπό τη διεύθυνση του κ. Δημήτρη Παρόλα.
Η Ανθοκομική έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και την Κυριακή (10/6) τις ώρες από 10:00 έως 22:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.       

Δεν υπάρχουν σχόλια: