Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ενοχλημένοι οι μηχανικοί του Δήμου από τον ΠΟΛΙΤΗ

Τα "προστατευτικά"... μέτρα της φωτογραφίας 
προστατεύουν τα παιδιά της παρακείμενης παιδικής Χαράς;
Η εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση  σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που διέρχεται η Χώρα έχουν καταστήσει προβληματική την λειτουργία των Δήμων.
Είναι επίσης αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό στον Δήμο και ειδικότερα στην  Τεχνική Υπηρεσία δυσκολεύει το έργο των μηχανικών.
Ομως αυτό δεν δικαιολογεί φαινόμενα αδιαφορίας στην παρακολούθηση των δημοτικών έργων  διότι κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει υπέρ του κάθε εργολάβου και εις βάρος του Αλεξανδρινού λαού.
Η εφημερίδα Ο ΠΟΛΙΤΗΣ παρακολουθεί το έργο των μηχανικών και αναγνωρίζει την τιτάνια προσπάθειά  που καταβάλουν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της υπηρεσίας.
Ομως δεν μπορούμε να ανεχθούμε  πεζοδρόμια της πόλης, τα οποία  ενώ παρελήφθησαν ως "καλότεχνα" από τους μηχανικούς του Δήμου εν τούτοις αυτά είναι προβληματικά και επικίνδυνα για τους πολίτες. Όπως επίσης δεν μπορούμε να βλέπουμε να κατασκευάζονται δημοτικά έργα χωρίς να λαμβάνονται από τους εργολάβους τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων.
Αντί λοιπόν να δυσανασχετούν κάποιοι μηχανικοί του Δήμου από την κριτική που τους ασκεί Ο ΠΟΛΙΤΗΣ θα ήταν πιο φρόνιμο να  παραδειγματιστούν από τον πολιτικό τους προϊστάμενο, δήμαρχο, κ Δημητριάδη και να εντείνουν και οι ίδιοι την προσπάθειά τους ώστε οι δημότες να απολαμβάνουν έργα καλότεχνα και με το ολιγότερο δυνατό κόστος.
Και μιας και μιλάμε για καλότεχνα έργα και για προστατευτικά μέτρα θα συνιστούσαμε στους δυσανασχετούντες μηχανικούς να κάνουν μία βόλτα στην οδό Θεοχάρη Κούγκα για να ακούσουν τον ήχο... από τις ξεκολλημένες πλάκες του πεζοδρομίου και ίσως μάθουν  για την γυναίκα εκείνη που σκόνταψε από  ξεχασμένα σύρματα του εργολάβου και αιμόφυρτη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας.
Και βέβαια πολύ θα θέλαμε να μας πει η μηχανικός που επιβλέπει τις εργασίες του Πολιτιστικού Κέντρου  θα  τα πήγαιναν άραγε τα παιδιά της να παίξουν στην Παιδική Χαρά πίσω από το κτήριο στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα με τα μπάζα τους ασβέστες και τις σχισμένες λινάτσες;




.





Δεν υπάρχουν σχόλια: