Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Τί είπε ο Άγγελος Τόλκας στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Εξόχως σημαντικά χαρακτήρισε τα υπό συζήτηση θέματα του δημοτικού συμβουλίου, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ Αγγελος Τόλκας, και τα οποία αναφέρονται στην κατάργηση κάποιων υπηρεσιών  από την Αλεξάνδρεια.

Αναφορικά με τα υποκαταστήματα  ΟΤΕ,ΔΕΗ, ΕΛΤΑ και ΟΣΕ  είπε ότι είναι ανώνυμες εταιρείες και ως εκ τούτου λειτουργούν με όρους διεθνής οικονομίας και όπως γνωρίζει ο καθένας δεν μπορούν να λειτουργήσουν αλλιώς.

Σχετικά με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας  ο κ Τόλκας διαβεβαίωσε το δημοτικό συμβούλιο και τους παρευρισκομένους συμπολίτες μας ότι δεν υπάρχει κανέναν ενδεχόμενο κατάργησης των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες όπως τα επιδοτούμενα ενοίκια, τα δάνεια που έχουν πάρει πολλοί, η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών κλπ και ότι αναζητείται τρόπος όλα αυτά να ενταχθούν στο Υπουργείο Εργασίας.

Για το ΙΚΑ και τις Εφορίες είπε ο βουλευτής και πρώην Υπουργός ότι έχει αποφασισθεί να αλλάξει η δομή αυτών των Υπηρεσιών ώστε να διεκπεραιώνονται πιο γρήγορα εδώ στην Βέροια τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες όπως είναι η συνταξιοδότηση τους και πολλά άλλα χωρίς να πάνε στην Αθήνα.
Ο νέος σχεδιασμός για την λειτουργία του  ΙΚΑ προβλέπει ένα Υποκατάστημα στην πρωτεύουσα του νομού και δύο .Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης  στους άλλους δύο δήμους της Ημαθίας.

Σχετικά με την Εφορία  ο κ Τόλκας είπε ότι προκειμένου να αντιμετωπισθεί η φοροδιαφυγή και η γραφειοκρατία πρέπει να αναδιοργανωθούν οι Εφορίες ώστε επί τέλους να λειτουργήσουν οι ελεγκτικοί και εισπρακτικοί μηχανισμοί των Εφοριών ώστε να μην πληρώνουν πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι..
Ολες οι αλλαγές  των υπηρεσιών της Εφορίας στοχεύουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και στην πάταξη της φοροδιαφυγής.
Σχετικά με το ΙΚΑ ο κ Τόλκας  είπε ότι από τον Μάιο θα ψηφισθεί ο νόμος και θα γίνουν εκείνες οι αλλαγές στο ΙΚΑ που θα εξασφαλίζουν την άμεση εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου στον Οργανισμό αυτό.
Άλλωστε η όποια αλλαγή στην δομή λειτουργίας  του ΙΚΑ και της Εφορίας βασίζεται πρωτίστως στην διατήρηση των εργαζομένων και στην εξυπηρέτηση των πολιτών..










Δεν υπάρχουν σχόλια: