Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Θέμα έγινε η παρουσία του κ. Τοπαλίδη στο Δημαρχείο χωρίς να έχει θεσμικό ρόλο

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Μ. ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Τρύφωνας Τοπαλίδης
Μια ερώτηση της πρώην αντιδημάρχου κας Μαρίας Βουλγαροπούλου ήταν αρκετή για να εξελιχθεί σε οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ της αντιπολίτευσης και του Δημάρχου και μεταξύ της αντιπολίτευσης και του κ. Τοπαλίδη.
Η κυρία Βουλγαροπούλου με την ερώτησή της ζήτησε να μάθει από το Δήμαρχο πώς είναι δυνατόν ένας απλός πολίτης χωρίς κανένα θεσμικό ρόλο να έχει καταλάβει γραφείο εντός του Δημαρχείου και να διαχειρίζεται όλα τα εισερχόμενα έγγραφα του Δήμου, τα οποία σημειωτέον δυσκολεύεται να τα πάρει η αντιπολίτευση.
Αυτός ο πολίτης για τον οποίο μίλησε η κυρία Βουλγαροπούλου είναι ο εκ Πλατέος κ. Τρύφωνας Τοπαλίδης, ο οποίος διετέλεσε πρώην συνεργάτης του Δημάρχου στο Δήμο Πλατέος, ο οποίος όμως σήμερα δεν είναι συνεργάτης και δεν κατέχει κανένα άλλο θεσμικό ρόλο.
Στην κυρία Βουλγαροπούλου απάντησε ο Δήμαρχος κ. Δημητριάδης με άκομψο και πολύ αυταρχικό τρόπο λέγοντας ότι δεν απολογείται σε κανένα, πόσο μάλλον στην κυρία Βουλγαροπούλου και ότι ο κύριος Τοπαλίδης είναι προσωπικός του γνωστός και δεν έχει καμιά σχέση εργασίας με το Δήμο.
Η απάντηση αυτή του κ. Δημητριάδη σε συνδυασμό με την ερειστική παρέμβαση του κ. Τρύφωνα Τοπαλίδη προκάλεσε την αγανάκτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Απατσίδη, ο οποίος μίλησε με σκληρή γλώσσα τόσο για την αυταρχικότητα του κ. Δημάρχου, όσο και για την αλαζονική στάση του κ. Τοπαλίδη, τον οποίο μάλιστα ειρωνικά παρουσίασε ως μικρό ήρωα που πρέπει να του στήσει προτομή ο Αλεξανδρινός λαός.



Το φραστικό επεισόδιο συνεχίστηκε και έξω από την αίθουσα των συνεδριάσεων, όπου συμμετείχε και ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Νίκος Ανεσίδης, ο οποίος έθεσε το ερώτημα πώς πληρώνεται ο κ. Τοπαλίδης για την καθημερινή του παρουσία στο Δημαρχείο, ενώ δεν έχει κανενα θεσμικό ρόλο.



Το ερώτημα αυτό βέβαια θα μπορούσε να το θέσει εύλογα ο κάθε συνδημότης μας και βέβαια η απάντηση πρέπει να δωθεί από τον ίδιο τον δήμαρχο αν πράγματι πιστεύουμε και θέλουμε να κάνουμε πράξη τις προεκλογικές δηλώσεις για διαφάνεια και χρηστή διαχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: