Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Μέσω της... ΤΡΕΝΟΣΕ το γραφείο του ΤΕΒΕ στην Αλεξάνδρεια

Από αριστερά, ο πρόεδρος  του
Εμπορικού Συλλόγου κ. Παπαδόπουλος
και ο αντιπρόεδρος κ. Τσαρτσάνης
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Παπαδόπουλος μαζί με τον αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Τσαρτσάνη πήγαν στην Αθήνα και είχαν συνάντηση με τον διοικητή του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) κ. Βουδούρη Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκε το θέμα δημιουργίας γραφείου του ΟΑΕΕ στην Αλεξάνδρεια.
Από την πλευρά του προέδρου και του αντιπροέδρου παρουσιάστηκαν όλα τα στοιχεία (πληθυσμός του νέου δήμου και αριθμός ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ) που καταδεικνύουν την αναγκαιότητα δημιουργίας γραφείου. Επίσης μετέφεραν στον διοικητή του ΟΑΕΕ και την πρόθεση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει χώρο για την λειτουργία του γραφείου.
Όλα τα παραπάνω στοιχεία τα δέχτηκε με θετική διάθεση ο διοικητής όμως εκείνο που κυρίως εμποδίζει την δημιουργία του γραφείου στην πόλη μας είναι η έλλειψη των τριών ή τεσσάρων υπαλλήλων που θα επανδρώσουν το γραφείο.

Και επειδή η διοίκηση του ΟΑΕΕ δεν μπορεί να κάνει νέες προσλήψεις και ούτε να μεταθέσει υπαλλήλους από άλλα γραφεία στην Αλεξάνδρεια η λύση που απομένει είναι να βρεθούν υπάλληλοι από άλλα γραφεία του ΟΑΕΕ που να θέλουν να έρθουν με μετάθεση και να εργασθούν στην Αλεξάνδρεια και αμέσως το πρόβλημα θα λυθεί. Προς το παρόν υπάρχει ένας υπάλληλος που σήμερα εργάζεται στον ΟΑΕΕ Βεροία και επιθυμεί να μετατεθεί στο νέο γραφείο της Αλεξάνδρειας λόγω της καταγωγής του από την πόλη μας. Ακούστηκε ,βέβαια, ότι υπάρχουν και άλλοι δύο που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη και ίσως ήθελαν να έρθουν να εργασθούν στην Αλεξάνδρεια.
Επίσης ο διοικητής το ΟΑΕΕ κ. Βουδούρης άφησε ανοιχτή και την περίπτωση της μετάταξης υπαλλήλων από την ΤΡΕΝ-ΟΣΕ στον ΟΑΕΕ οι οποίοι μετά από μια σύντομη εκπαίδευση θα μπορούσαν να επανδρώσουν το νέο γραφείο στην Αλεξάνδρεια.
Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκαν οι πέντε μεταθέσεις από την ΤΡΕΝ-ΟΣΕ στον νομό Ημαθίας εκ των οποίων οι δύο είναι, ο σταθμάρχης Αλεξάνδρειας και ο σταθμάρχης Πλατέος καθώς επίσης ένας υπάλληλος γραμμής και δύο κλειδούχοι.
Επομένως το αν λειτουργήσει ή όχι το νέο γραφείο στην Αλεξάνδρεια απομένει να εξευρεθεί το απαραίτητο προσωπικό που θα επανδρώσει το γραφείο.
Εν τω μεταξύ υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην χρειασθεί η ίδρυση και λειτουργία γραφείου ΟΑΕ στην Αλεξάνδρεια διότι βρίσκεται καθ’όδόν η ψήφιση του νέου νομοσχεδίου με το οποίο θα αλλάξουν τα πάντα στο θέμα της Υγείας κλπ.
Με το νέο νομοσχέδιο θα δημιουργηθεί ένα γραφείο μόνον σε κάθε νομό και θα συνταγογραφούν όλοι οι γιατροί που θα έχουν συμπεριληφθεί στο σύστημα.
Προς το παρόν πάντως η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου «ταξιδεύει…» με την ΤΡΕΝ-ΟΣΕ προκειμένου να εντοπίσει εθελοντές υπαλλήλους της οι οποίοι θα ήθελαν να μεταπηδήσουν στον ΟΑΕΕ και να εργασθούν στο υπό δημιουργία γραφείο στην Αλεξάνδρεια.

Φ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: