Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Τάιζαν τα παιδιά ψωμί, τυρί και κονσέρβες

Ο νέος πρόεδρος των Παιδικών
Σταθμών κ. Κοριτίδης με τη Δ/ντρια
κα Θεοδωρακοπούλου, διέψευσαν
κατηγορηματικά τις καταγγελίες.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 
2ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΟΡΙΤΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Οι δύο Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλεξάνδρειας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού.
Αποτέλεσμα αυτών των ελλείψεων είναι οι υποβαθμισμένες παρεχόμενες υπηρεσίες στα μικρά παιδιά παρά τις εξουθενωτικές προσπάθειες που καταβάλει το υπάρχον προσωπικό για να τα βγάλει πέρα.
Πρόσφατα και για δέκα ημέρες δημιουργήθηκε ένα ακόμα πρόβλημα που είχε σχέση με την σίτιση των παιδιών εξαιτίας της απουσίας, λόγω ασθένειας, της μαγείρισσας.
Πιο συγκεκριμένα κατά τη συνεδρίαση της Δημοτικής Ενότητας της Αλεξάνδρειας ένας τοπικός σύμβουλος κατήγγειλε ότι κατά το δεκαήμερο της απουσίας της μαγείρισσας τα παιδιά έτρωγαν μόνον ψωμί και τυρί.

Την αποκάλυψη αυτή του συμβούλου ήρθε να επιβεβαιώσει και δεύτερος συνάδελφός του, ο οποίος μάλιστα πρόσθεσε ότι έδιναν στα παιδιά να φάνε και κονσέρβες.
Η εφημερίδα μας προκειμένου να διασταυρώσει τη βασιμότητα ή όχι αυτής της αποκάλυψης, απευθύνθηκε σε γονιό, ο οποίος στέλνει το παιδί του στον συγκεκριμένο Παιδικό Σταθμό και μας επιβεβαίωσε ακριβώς τα ίδια , ότι δηλαδή τα παιδιά έτρωγαν αυτές τις μέρες ψωμί και τυρί.
Στη συνέχεια δημοσιογράφος του «ΠΟΛΙΤΗ» συναντήθηκε με τον νέο πρόεδρο κ. Κοριτίδη και την διευθύντρια των δύο Παιδικών Σταθμών κ. Μάγδα Θεοδωρακοπούλου, οι οποίοι διέψευσαν κατηγορηματικά τα όσα τους μεταφέραμε ότι ελέχθησαν κατά την συνεδρίαση της Δημοτικής Ενότητας σχετικά με την σίτιση των παιδιών κατά το δεκαήμερο που απουσίαζε η μαγείρισσα.
Η διευθύντρια κ. Θεοδωρακοπούλου δήλωσε ότι τις ημέρες εκείνες τα παιδιά έτρωγαν από το φαγητό του 1ου Δημοτικού Σταθμού και με φαγητά που είχαν αγορασθεί από καταστήματα της πόλης (πίτσα κλπ)
Εν τω μεταξύ και οι δύο παραδέχτηκαν ότι υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα στις ελλείψεις προσωπικού στους δημοτικούς Σταθμούς Αλεξανδρείας και καταβάλλονται προσπάθειες για την κάλυψη των κενών θέσεων στη νέα περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: