Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Παραχώρηση δημοτικού οικοπέδου για την ανέγερση Εργατικών Κατοικιών στην Αλεξάνδρεια


Η φωτογραφίες από τις εργατικές κατοικίες στο Πλατύ

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου αλεξάνδρειας λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου: “Επωφελούμενος της μετάβασης του στην Αθήνα για το θέμα των Σχολείων, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης επισκέφθηκε την Πέμπτη 24 Μαρτίου τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΟΕΚ κ. Γεωργία Κωτίδου.
Ο δήμαρχος επέδωσε στην πρόεδρο του ΟΕΚ πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την παραχώρηση ενός δημοτικού οικοπέδου, έκτασης 10,2 στρεμμάτων, που βρίσκεται εντός του οικισμού Βρυσακίου, με σκοπό την ανέγερση εργατικών κατοικιών στο δήμο Αλεξάνδρειας.
Το αμέσως προσεχές διάστημα, αφού πρώτα ολοκληρωθούν ορισμένες τυπικές διοικητικές διαδικασίες, αναμένεται να υπογραφεί, μεταξύ του δήμου Αλεξάνδρειας και του ΟΕΚ, η σχετική συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης.
Από σήμερα, 28 Μαρτίου, ο δήμος Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με τους υπευθύνους του τοπικού Εργατικού Κέντρου ξεκινά την καταγραφή όλων των αστέγων εργαζομένων και δυνητικά δικαιούχων του ΟΕΚ, προκειμένου, όπως συμφωνήθηκε με την Πρόεδρο, ο δήμος Αλεξάνδρειας να προβεί σε παραχώρηση και άλλων οικοπέδων, με σκοπό να καλυφθούν κατά το δυνατόν οι στεγαστικές ανάγκες του συνόλου των δημοτών και κατοίκων της περιοχής για τα επόμενα χρόνια.
Σημειώνεται ότι το εποπτεύων υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ανακοίνωσε πρόσφατα το «ξεπάγωμα» του κατασκευαστικού και μελετητικού προγράμματος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που θα αρχίσει να εκτελείται κανονικά με έναρξη των πρώτων δημοπρατήσεων τον Απρίλιο του 2011.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: