Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση της Ένωσης γονέων και Κηδεμόνων για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών


Από την Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Ημαθίας λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε με την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία:

Εδώ και μερικές μέρες σταμάτησε η μεταφορά μαθητών στα δρομολόγια που είχαν αναλάβει να εκτελούν οι τουριστικοί πράκτορες. Ο λόγος είναι η μη έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σύμβασης μεταξύ Ν.Α. Ημαθίας και πρακτόρων, ως αποτέλεσμα μιας σειράς λαθών και παραλείψεων από την πλευρά της (πρώην) Ν.Α. Ημαθίας.
Έτσι από την Τρίτη 1 Μαρτίου, οι μαθητές των περιοχών αυτών μετακινούνται με όποιο μέσο μπορεί κάθε οικογένεια να διαθέσει (και αν μπορεί). Το χειρότερο είναι πως κανένας τοπικός φορέας δεν δίνει λύση. Οι Δήμοι δηλώνουν αναρμόδιοι, η Περ. Εν. Ημαθίας δηλώνει αδυναμία και όλοι προσβλέπουν σε μια νομοθετική ρύθμιση που θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματα της προηγούμενης διαδικασίας.
Οι γονείς είμαστε αναστατωμένοι και ήδη έχουν ξεκινήσει αντιδράσεις που αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες μέρες.
Ζητάμε : άμεσα λύση, που να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη, ασφαλή και δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών.
Ζητάμε επίσης οι Δήμοι, στην αρμοδιότητα των οποίων έρχεται η μεταφορά των μαθητών, να σχεδιάσουν έγκαιρα και σωστά τις διαδικασίες για την επόμενη σχολική χρονιά.


Ο Πρόεδρος
Της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων
Ν. Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: