Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Δημητριάδης: Εγώ αν θέλω μπορώ να αγοράσω και 10... αυτοκίνητα!!!

ΕΠΙΔΕΙΞΗ "ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ" ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ


Μεγάλη αίσθηση στον Ρουμλουκιώτικο λαό έκανε τόσο η αποκάλυψη του ΠΟΛΙΤΗ για το 2ο πολυτελές αυτοκίνητο που έχει ο Πλατιώτης δήμαρχος για τις ανάγκες του ως Δήμαρχος, όσο και η απάντηση που ό ίδιος έδωσε προσπαθώντας να δικαιολογηθεί ότι δηλαδή θα μπορούσε αν ήθελε να αγοράσει και 10 αυτοκίνητα σε προσωπικό επίπεδο ως Φώτης Δημητριάδης.

Αυτή η καθόλου μετριοπαθής δήλωση του κ. Δημητριάδη, έχει θυμώσει το Ρουμλουκιώτικο λαό, ο οποίος την εξέλαβε ως επίδειξη “νεοπλουτισμού” και αλαζονείας, στοιχεία καθόλου κολακευτικά για έναν άνθρωπο που θέλει να βγει Δήμαρχος και να διοικήσει ένα Δήμο των 45000 ψυχών.

Ο Ρουμλουκιώτης δεν θέλει τον δήμαρχο αλαζόνα και νεόπλουτο. Τον θέλει εργατικό και κοντά στα προβλήματά του.

Δεν θέλει έναν Δήμαρχο που επιδεικνύει τα πλούτη του, αλλά ένα Δήμαρχο που να αφουγκράζεται τις ανάγκες του.

Ο κόσμος δεν θέλει Δήμαρχο που να κομπάζει ότι μπορεί να αγοράσει και 10 πολυτελή αυτοκίνητα αλλά Δήμαρχο να υπηρετεί σωστά τους πολίτες και να κάνει χρηστή διαχείριση του δημοτικού χρήματος.

Τέτοιου είδους δηλώσεις πάντως, οι οποίες επιδεικνύουν μεγάλο πλούτο απο την πλευρά ενός Δημάρχου γεννούν εύλογα ερωτηματικά στους πολίτες.

Ο κόσμος ήδη αναρωτιέται και εύλογα για πολιτικούς πώς μπορούν με μόνο έσοδο την βουλευτική τους αποζημίωση να φτιάχνουν περιουσίες και να διάγουν μια πολυτελή ζωή;

Μήπως θα ήταν σκόπιμο να ισχύσει τόσο για τους πολιτικούς όσο και για τους Δημάρχους το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ για την περιουσία που κατέχουν, ώστε και οι πολίτες να γνωρίζουν από πού προήλθε η περιουσία του καθενός και οι ίδιοι να είναι καθαροί απέναντι στο λαό;

Είναι καιρός πάντως σε αυτή την οικονομική κρίση που περνάμε σαν λαός να θυμηθούμε ότι στο παρελθόν κάποιοι πολιτικοί και Δήμαρχοι έμπαιναν στα κοινά πλούσιοι και έβγαιναν φτωχοί.

Για παράδειγμα ο σπουδαίος πρωθυπουργός της Ελλάδος Χαρίλαος Τρικούπης είχε πουλήσει όλη του την περιουσία κατά τη σταδιοδρομία του στην πολιτική, και πέθανε φτωχός. Το ίδιο και ο δικός μας πρώην Δήμαρχος του Γιδά, μακαρίτης Ιωάννης Πετρίδης, ο οποίος όταν άρχισε να ασχολείται με τα κοινά ήταν ένας επιχειρηματίας με 100 εργάτες στη δούλεψή του και πέθανε κι αυτός φτωχός.

Τέτοια παραδείγματα θέλει ο Ρουμλουκιώτικος λαός σήμερα και όχι επιδείξεις “νεοπλουτισμού”.


Δύο παρόμοια πολυτελή αυτοκίνητα αγόρασε ο Δήμαρχος Πλατέος κ. Δημητριάδης και σαν δικαιολογία λέει ότι τα πήρε πριν από 2,5 χρόνια πριν αρχίσει η οικονομική κρίση και ότι το δεύτερο το έχει για την ασφάλεια του Δημάρχου και όχι του Φώτη Δημητριάδη.

Ο κ. Δημητριάδης θα πρέπει να ζει εκτός τόπου και χρόνου για να μην ξέρει ότι ο Ρουμλουκιώτικος λαός και ιδιαίτερα οι αγρότες βρίσκονται σε οικονομική απόγνωση εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα τώρα με την οικονομική κρίση η επιβίωσή τους είναι επισφαλής.

Είναι αδιανόητο να γίνει πιστευτή μια τέτοια δικαιολογία και ακόμα πιο αδιανόητο είναι να υποστηρίζει ο κ. Δημητιάδης ότι αγόρασε και δεύτερη “λιμουζίνα” για την ασφάλεια του Δημάρχου, δηλαδή του εαυτού του.

Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος Πλατέος κ. Δημητριάδης βάζει την ιδιότητά του ως Δήμαρχος πιο πάνω και από τον πρωθυπουργό της χώρας και από τους υπουργούς, διότι αυτοί βλέποντας την οικονομική κρίση και τα δεινά του λαού, επιτέλους αποφάσισαν να αποσύρουν τις πολυτελείς λιμουζίνες και να χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους μικρότερα αυτοκίνητα.

Όσο για την αλαζονική του συμπεριφορά και τη φράση ότι αυτός αν θέλει μπορεί να αγοράσει και 10 αυτοκίνητα σε προσωπικό επίπεδο ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ένας απλός υπάλληλος της Νομαρχίας και επί 8 χρόνια δήμαρχος, αυτά να πάει να τα πεί στις προεκλογικές του ομιλίες, στους πολίτες της περιοχής του Ρουμλουκιού, όπου οι αγρότες βλέπουν να μηδενίζεται το εισόδημά τους, οι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι να πετσοκόβονται οι μισθοί του, οι δεν νέοι μας να μαστίζονται από την ανεργία.

Είναι βέβαιο ότι για όλα αυτά που λέει και κάνει ο δήμαρχος Πλατέος κ. Δημητριάδης θα πάρει την απάντηση που του ταιριάζει και τότε θα καταλάβει ότι ο Ρουμλουκιώτικος λαός θέλει δημάρχους - υπηρέτες και όχι δημάρχους νεόπλουτους που μπορούν να αγοράσουν και 10 ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: