Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Νερό από τις πηγές του Βερμίου

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΒΙΝΤΕΟ
ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ


Τα χιόνια και οι βροχές του χειμώνα δημιούργησαν πλούσια αποθέματα υδάτων με αποτέλεσμα οι πηγές του Τριποτάμου να τροφοδοτούν επαρκώς τους καταναλωτές του Δήμου Αλεξανδρείας.
Όπως μας πληροφόρησε ο υποδιευθυντής της ΔΕΥΑΑΛ κ Περνετζής σήμερα η πόλη της Αλεξάνδρειας, ο ΣΧΟΙΝΑΣ, το ΝΕΟΧΩΡΙ και ο ΛΟΥΤΡΟΣ τροφοδοτούνται με νερό από τις πηγές του ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ.
Το γεγονός αυτό σε άλλες εποχές θα μπορούσε είχε χαρακτηρισθεί ευχάριστο διότι το νερό των πηγών είναι πραγματικά αρίστης ποιότητας και μας απαλλάσσει από το νερό των γεωτρήσεων.
Δυστυχώς όμως η διοίκηση της ΔΕΥΑΑΛ με τις διάφορες δηλώσεις , ότι δήθεν το νερό της γεώτρησης είναι πολύ καλό γιατί είναι «αρχαίο…» (δήλωση δημάρχου) και η δήλωση του αντιδημάρχου κ. Ανεσίδη ότι πολλές φορές το νερό των γεωτρήσεων είναι καλύτερο από το νερό των πηγών, σε συνδυασμό και με κάποιες βλάβες του δικτύου έχουν προκαλέσει σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό με αποτέλεσμα να μην ξέρει κανείς τι να κάνει.
Σε όλα αυτά αν προσθέσει κανείς και την έλλειψη πληροφόρησης από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Υδρευσης Αλεξανδρείας κ Φώτη Δημητριάδη σχετικά με την πορεία της μελέτης και της κατασκευής του κεντρικού αγωγού ύδρευσης που θα τροφοδοτήσει τον κάμπο με νερά των πηγών επιτείνουν ακόμα περισσότερο την άγνοια των πολιτών οι οποίοι εν τέλει οδηγούνται στα εμφιαλωμένα νερά.
Οι προσεχείς δημοτικές εκλογές πλησιάζουν και καλό είναι οι πολίτες να αρχίσουν να κρίνουν τους υποψηφίους όχι μα βάση του αν είναι ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ούτε με το ποιος διαθέτει περισσότερα λεφτά για τον προεκλογικό αγώνα.
Να τους κρίνουμε με βάση την στάση τους απέναντι στα πολύ σοβαρά θέματα που έχουν σχέση με την ζωή μας.
Και φυσικά το νερό που πίνουμε και ο αέρας που αναπνέουμε είναι πιο πολύ σημαντικά από το κόμμα και τα πέντε ή τα δέκα ευρω που κάποιοι θα αρχίσουν να μοιράζουν.
Σουρλόπουλος Φίλιππος






Δεν υπάρχουν σχόλια: