Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ψηφίστηκε ο προυπολογισμός του Ο.Π.Α.Κ.Μ. Αλεξάνδρειας

Τον καταψήφισε ο κ. Χρήστος Αλευράς

Ο πρόεδρος κ Ν Κούτσιας
Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Αλεξάνδρειας συνεδρίασε την Πέμπτη με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την ψήφιση ή όχι του προϋπολογισμού για το 2013.
Στην εισήγησή του ο πρόεδρος κ. Νίκος Κούτσιας ανέφερε το συνολικό ποσό των εσόδων για το 2013 το οποίο ανέρχεται στο 1.878.925,93 ευρώ.
Τα έξοδα του προϋπολογισμού ανέρχονται  στο ίδιο ποσό 1.878.925,93 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φετινός προϋπολογισμός υστερεί έναντι του 2012 κατά 600.000 ευρώ, ενώ τα ενταλθέντα του ιδίου έτους ανήλθαν στο ποσό του 1.724.000.00 ευρώ.
Στα έξοδα του προϋπολογισμού υπάρχει ένα ποσό 293.000,00 ευρώ το οποίο αναφέρεται στις προσλήψεις προσωπικού για τους Παιδικούς σταθμούς και το οποίο είναι  μειωμένο έναντι του 2012.
Αυτό προκάλεσε την ανησυχία της προϊσταμένης των δύο Δημοτικών Παιδικών Σταθμών κ. Μάγδας Θεοδωρακοπούλου,  η οποία εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στην λειτουργία των δύο Παιδικών Σταθμών εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Το πρόβλημα αυτό η κ. Θεοδωρακοπούλου το έθεσε προς συζήτηση και προ ημερησίας διάταξης και μάλιστα κατά την συζήτηση παρουσίασε στοιχεία τα οποία δικαιολογούν απόλυτα την ανησυχία της.
Ο κ. Χρήστος Αλευράς καταψήφισε τον προϋπολογισμό διαφωνώντας  με την Κυβερνητική Πολιτική και τις επιταγές της ΤΡΟΙΚΑΣ.
Στον κ. Αλευρά απάντησε ο κ. Κιοσέογλου κατηγορώντας τον ότι από την μία  υπερασπίζεται την κοινωνική πολιτική  ενώ την ίδια στιγμή δεν ψηφίζει ούτε τις δαπάνες του προϋπολογισμού που προβλέπονται για την μισθοδοσία των υπαλλήλων.







Δεν υπάρχουν σχόλια: