Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Παραμένει η απόφαση του Υπουργείου για το κλείσιμο του ΙΚΑ Αλεξάνδρειας

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ


Τους τελευταίους μήνες το θέμα που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη του Δήμου μας ήταν η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας να κλείσει το ΙΚΑ Αλεξάνδρειας.
Πολλές ήταν οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, των βουλευτών του νομού, του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας και άλλων πολιτών με θεσμικό ρόλο, για την αποτροπή μιας τέτοιας δυσμενούς εξέλιξης για τον τόπο μας.
Παρ’όλ’αυτά τίποτα δεν φαίνεται να άλλαξε όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα μετά από ερώτηση που έκανε ο βουλευτής του Ημαθίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Γιοβανόπουλου Κώστα προς τον Υφυπουργό  Εργασίας κ. Παναγιωτόπουλο για το συγκεκριμένο θέμα.
Ο υφυπουργός στην τοποθέτησή του στη βουλή επανέλαβε την εισήγηση της κεντρικής Διοίκησης του ΙΚΑ να κλείσει το τοπικό υποκατάστημα της Αλεξάνδρειας και να αφήσει ανοιχτά τα υποκαταστήματα στη Βέροια και τη Νάουσα.
Επανέλαβε ότι η απόφαση έχει λάβει υπ’όψι τα ασφαλιστικά στοιχεία των τοπικών καταστημάτων, τα πληθυσμιακά στοιχεία της κάθε περιοχής καθώς επίσης και τις χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ των υποκαταστημάτων. Παράλληλα τόνισε ότι η απόφαση δεν είναι ακόμα οριστική και ότι είναι ανοιχτός για οποιαδήποτε άλλη τεκμηριωμένη πρόταση.
Ο Υφυπουργός υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθούν κατά 30% τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ και το κόστος που  συνεπάγεται αυτή η μείωση.
Ο υφυπουργός πάντως φάνηκε ανενημέρωτος σχετικά με την πρωτοβουλία του Δήμου Αλεξάνδρειας να παραχωρήσει δωρεάν κτίριο για τη στέγαση του ΙΚΑ Αλεξάνδρειας ώστε να μην επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός με έξοδα μίσθωσης.
Επίσης φάνηκε να μην γνωρίζει τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί από διάφορους φορείς αλλά και υπαλλήλους του ΙΚΑ σχετικά με τα ασφαλιστικά στοιχεία του τοπικού μας υποκαταστήματος, σύμφωνα με τις οποίες ενστάσεις είναι αναληθή, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αφού είναι κατά πολύ μεγαλύτερα από αυτά που έχουν παρουσιαστεί.
Άγνωστο είναι επίσης  τί έγινε με την επιστολή του Δημάρχου Αλεξάνδρειας κ. Δημητριάδη προς τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλο με την οποία του ζητούσε να λάβει τα ασφαλιστικά στοιχεία του ΙΚΑ Αλεξάνδρειας προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει γίνει παραποίηση ή όχι.
Από την πλευρά του ο βουλευτής κ. Γιοβανόπουλος τόνισε ότι το ΙΚΑ Αλεξάνδρειας εξυπηρετεί πέραν των ασφαλισμένων του Δήμου και τους ασφαλισμένους του Αιγινίου και της Χαλκηδώνας και τόνισε ότι μια υποβάθμισή του θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: