Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Διακοπή σύμβασης φυσικοθεραπευτών με ΕΟΠΥΥ

Μετρητοίς και τις φυσικοθεραπείες τους θα πληρώνουν από την ερχόμενη Δευτέρα οι ασθενείς, ύστερα από απόφαση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Σε αναστολή της σύμβασης που έχουν συνάψει με τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν και οι φυσιοθεραπευτές, από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, στο Μαρούσι.
Η κινητοποίηση των φυσιοθεραπευτών ξεκινά από αύριο με συγκεντρώσεις στις περιφερειακές υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.
Οι φυσιοθεραπευτές παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Ιούνιο, ενώ δεν έχουν πληρωθεί ακόμη υπηρεσίες που παρείχαν το 2010 και το 2011 στους ασφαλισμένους των Ταμείων που δημιούργησαν τον ΕΟΠΥΥ.
Για το λόγο αυτό, η αναστολή των συμβάσεων θα συνεχιστεί μέχρι την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, οι φυσιοθεραπευτές θα εκτελούν κανονικά τα παραπεμπτικά των ασφαλισμένων εκδίδοντας δελτίο παροχής υπηρεσιών στο όνομα του ασφαλισμένου.
Με την κινητοποίησή τους οι φυσιοθεραπευτές ζητούν αλλαγή της απόφασης που μειώνει τη συνεδρία της φυσιοθεραπείας από 20 σε 15 ευρώ, άμεση καταβολή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ από τον Ιούνιο και τήρηση του όρου της σύμβασης για εξόφληση εντός 60 ημερών, καταβολή της παρακράτησης του 10% μέχρι σήμερα και κατάργηση του μέτρου, αφού η εκκαθάριση των παραπεμπτικών φυσικοθεραπείας γίνεται άμεσα, απόδοση των παλαιών χρεών από τα Ασφαλιστικά Ταμεία χωρίς «κούρεμα», συμψηφισμό των οφειλομένων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία με τις οφειλές των φυσιοθεραπευτών προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, εφαρμογή της νομοθεσίας που διέπει τον ΕΟΠΠΥ και τον ΕΚΠΥ για την ελεύθερη επιλογή φυσικοθεραπευτή από τον ασφαλισμένο και σύμβαση με όλους τους φυσικοθεραπευτές

Δεν υπάρχουν σχόλια: