Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Μια μετάθεση με πολλά ερωτηματικά


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Ο Αστυνόμος Β' κ. Θέμης Σιδηρόπουλος
Έντονα ερωτηματικά προκαλεί στους πολίτες ο τρόπος με τον οποίο, τον τελευταίο καιρό, αλλάζει ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας.
Είναι  διάχυτη  η εντύπωση στην αλεξανδρινή κοινωνία ότι κάποιοι «τοπικοί παράγοντες» που αντιλαμβάνονται με τον δικό τους «τρόπο» την ευταξία της πόλης παρενέβησαν στα υψηλά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, παρακάμπτοντας προφανώς τον καθ’ ύλη αρμόδιο Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, και πέτυχαν  την μετάθεση, από την Αλεξάνδρεια στην ΡΑΧΙΑ της Βέροιας, του αστυνόμου  κ Θέμη Σιδηρόπουλο.
Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε κριθεί, μόλις πριν λίγους μήνες, ως  ικανό στέλεχος της αστυνομίας  και με εντολή του Διευθυντή της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας και φυσικά την έγκριση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετήθηκε στην θέση του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος  Αλεξάνδρειας.
Όμως την τελευταία εβδομάδα ο κ Θέμης Σιδηρόπουλος μετατέθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας στο Αστυνομικό Σταθμό Ραχιάς στην Βέροια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ Σιδηρόπουλος κατάγεται από τον Δήμο Αλεξάνδρειας διαμένει επί πολλά χρόνια με την οικογένειά του στην πόλη της Αλεξάνδρειας και ως εκ τούτου  γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της περιοχής και κατά κοινή ομολογία διέθετε χρόνο και πέραν του καθιερωμένου ωραρίου  για την πάταξη των κλοπών και διαρρήξεων, για την ηχορύπανση από κάθε πηγή και γενικότερα για την  εμπέδωση του αισθήματος  της ασφάλειας στους πολίτες.
Οι ενδεχόμενες παραλείψεις ή λάθη  ενός  διοικητής Τμήματος ή ενός απλού αστυνομικού οργάνου που παρατηρούνται κατά την άσκηση του καθήκοντός τους  θα πρέπει να εξετάζονται και να επιλύονται εσωτερικά από την προϊσταμένη αρχή της Αστυνομίας και όχι από τον κάθε  τοπικό «μαυρογιαλούρο…», ο οποίος με τις παρεμβάσεις του και τις μεταθέσεις που πετυχαίνει ουσιαστικά αποθαρρύνει τους αστυνομικούς από το να κάνουν σωστά της δουλειά τους και έτσι  η πόλη μένει ακόμα πιο ανυπεράσπιστη.
Οι πολίτες, πλην των ελάχιστων θέλουν να ζουν σε καθεστώς ασφάλειας και ισότιμης εφαρμογής του νόμου και αυτό το αίσθημα έχει χρέος να το παράσχει η Ελληνική Αστυνομία δια των αστυνομικών της οργάνων.
Άλλωστε η περιοχή του Ρουμλουκιού και ιδιαίτερα η πόλη της Αλεξάνδρειας σύμφωνα με ετήσια έκθεση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας παρουσιάζει υψηλό βαθμό μικροεγκληματικότητας, η οποία δεν αντιμετωπίζεται με «παρεμβάσεις» και ενδεχόμενες  «εκδικητικές» μεταθέσεις στελεχών της δημόσιας διοίκησης από κάποιους τοπικούς «μαυρογιαλούρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: