Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

Με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την απελευθέρωση του ΓΙΔΑ από τα τουρκικά στρατεύματα το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας αποφάσισε την διοργάνωση εκδηλώσεων κατά το μήνα Οκτώβριο και Νοέμβριο.
Πιο συγκεκριμένα και μετά από εισηγήσεις των κ.κ. Μοσχόπουλο Γιάννη, Γρηγόρη Γιοβανόπουλο και Γιώργο Ντελιόπουλο αποφασίστηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις.
 18 Οκτωβρίου: Ομιλία από τον κ Γιάννη Μοσχόπουλο για την απελευθέρωση του ΓΙΔΑ στον χώρο του Λαογραφικού Ομίλου Ντόπιων. Θα ακολουθήσει γλέντι.
 19 Οκτωβρίου: Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία από την παιδική Χορωδία του Δήμου «Η ΜΕΛΙΣΑΝΘΗ».
 31 Οκτωβρίου Θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου αντοχής με αφετηρία την παλιά όχθη του ποταμού Αλιάκμονα και δια μέσου της Μακεδονομάχων και του πρώην ξενοδοχείου ΔΩΔΩΝΗ θα καταλήξει στο δημαρχείο όπου και θα απονεμηθούν από τον κ δήμαρχο τιμητικές κλακέτες στους τρεις πρώτους δρομείς.
 3 Νοεμβρίου: Κατάθεση στεφάνου από τους προσκόπους Αλεξανδρείας παρουσία και της Φιλαρμονικής στο Μνημείο πεσόντων πίσω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Πλατέως.
 14 Νοεμβρίου: Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου θα γίνουν ομιλίες με κεντρικούς ομιλητές τον συνταγματάρχη Σκαλτσογιάννη-Διευθυντής Ιστορίας Στρατού και τον κ. Β Νικόλτσιο Διευθυντή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Επίσης για τα 100 χρόνια θα μιλήσει ο κ Γιάννης Μοσχόπουλος και ο κ Γρηγόρης Γιοβανόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: