Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Παραιτείται από δημοτικός σύμβουλος ο Θανάσης Τσιάπλας;

Τις φήμες που έλεγαν ότι θα παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος ο κ.Θανάσης Τσιάπλας ήρθε να τις επιβεβαιώσει ο ίδιος το Σάββατο στο Ράδιο Αλεξάνδρεια.
Ο κ. Τσιάπλας δήλωσε ότι δεν πιστεύει πλέον στην πολιτική και ότι αυτήν την φορά αποσύρεται οριστικά και αμετάκλητα.
Είναι βέβαιο ότι η παραίτηση του δεν βρίσκει σύμφωνους τους ψηφοφόρους της δημοτικής παράταξης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» οι οποίοι προφανώς περίμεναν από τον υποψήφιο δήμαρχο τους και μετέπειτα αρχηγό της παράταξης να παραμείνει στα έδρανα της ελάσσονος αντιπολίτευσης και από εκεί να αγωνισθεί για την αλλαγή της κατάστασης, την οποία προεκλογικά δικαίως είχε καταγγείλει.
Δυστυχώς , όμως, ο Θανάσης για τους δικούς του λόγους επέλεξε την παραίτηση του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου παραχωρώντας τη θέση στον πρώτο σε ψήφους υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο φαρμακοποιό κ. Γιώργο Σπυρίδη.
Για την ιστορία αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Θανάσης Τσιάπλας το 2002 ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές για την δημιουργία της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Μπάμπη Γκιόνογλου. Τότε είχε αποχωρήσει από την κίνηση αρνούμενος να συμφωνήσει με την προσχώρηση του κ. Α.Κούγκα στο ψηφοδέλτιο.
Το 2006 ο κ. Θανάσης Τσιάπλας επανήλθε στην σκηνή και μαζί με τον κ.Δημήτρη Παράσχου και τον κ.Γιάννη Μοσχόπουλο διεκδίκησε το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου από το ΠΑΣΟΚ ενώ διαβεβαίωνε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ότι θα ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος αν το χρίσμα το έπαιρνε ο Δημήτρης Παράσχου ή ο Γιάννης Μοσχόπουλος.
Πριν όμως αναδειχθεί υποψήφιος δήμαρχος, από το ΠΑΣΟΚ, ο Θανάσης Τσιάπλας παραιτήθηκε από την διεκδίκηση χωρίς όμως να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος όπως είχε δηλώσει. Αποφάσισε να συμμετέχει ως υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τον ανεξάρτητο υποψήφιο νομάρχη κ. Σάββα Γαβριηλίδη.
Το 2010 ο κ. Θανάσης Τσιάπλας επανήλθε για τρίτη φορά στο δημοτικό σκηνικό ανακοινώνοντας ότι θα είναι επικεφαλής ενός συνδυασμού με τίτλο «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» που όμως στην συνέχεια εγκατέλειψε για να δημιουργήσει μαζί με μια άλλη Ομάδα το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ».
Το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο στις εκλογές έλαβε ποσοστό 6% και ήρθε τρίτο στην σειρά.
Ο αρχηγός της συγκεκριμένης παράταξης κ. Θανάσης Τσιάπλας στην πρώτη δήλωσή του στο δημοτικό συμβούλιο δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει στα έδρα της αντιπολίτευσης όπου τους έστειλε ο αλεξανδρινός λαός και από εκεί θα ασκήσει αυστηρή κριτική στην νέα δημοτική αρχή στηρίζοντας τα θετικά και καταγγέλλοντας τα αρνητικά της.
Παρά την δέσμευση αυτή ο κ. Θανάσης Τσιάπλας με την συμπλήρωση ενός χρόνου πήρε την απόφαση να παραιτηθεί από αρχηγός και δημοτικός σύμβουλος προβάλλοντας προσωπικούς λόγους , οι οποίοι έχουν σχέση με την απογοήτευσή του με τα δημοτικά πράγματα, όπως τουλάχιστον δήλωσε σε μια σύντομη ομιλία που είχαμε μαζί του.
Στο Ράδιο Αλεξάνδρεια δήλωσε ότι η απόφασή του αυτή είναι οριστική και αμετάκλητη και ότι δεν πιστεύει πλέον στην πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: