Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Χωρίς πετρέλαιο έμεινε το Επαγγελματικό Λύκειο Αλεξάνδρειας

-- ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
-- ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΘΗΚΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Αγανακτισμένοι οι μαθητές του επαγγελματικού Λυκείου Αλεξάνδρειας αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν στον δήμαρχο για την έλλειψη ικανοποιητικής θέρμανσης του σχολείου και για την κατάφωρη αδικία εις βάρος τους σε σχέση με τα άλλα σχολεία.
Οι μαθητές έκαναν πορεία στον κεντρικό δρόμο της πόλης φωνάζοντας διάφορα συνθήματα και στην συνέχεια κατέληξαν στο δημαρχείο, όπου συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο κ. Γκαβαρδίνα, λόγω απουσίας του δημάρχου.
Στη συνάντηση αυτή οι μαθητές απαίτησαν να χορηγηθούν από τον Δήμο τα ανάλογα χρήματα για την αγορά του πετρελαίου.

Επίσης αναφέρθηκαν και στην επιβολή του «χαράτσι» από την Κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η διακοπή του ρεύματος σε οικογένειες που δεν μπορούν να το πληρώσουν. Οι μαθητές απαίτησαν από την Δημοτική Αρχή να πάρει θέση και με ψήφισμα να καταδικάσει αυτήν την τακτική της Κυβέρνησης.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κ. Γκαβαρδίνας ενημέρωσε τους μαθητές ότι το πρόβλημα με την έλλειψη πετρελαίου λύθηκε και ήδη τα κτίρια θερμαίνονται κανονικά. Οσο αφορά το πρόβλημα με το κυβερνητικό «χαράτσι» ο αντιδήμαρχος εξήγησε ότι δεν αφορά το Δήμο και ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο, πέραν από ένα καταδικαστικό ψήφισμα.
Ο «ΠΟΛΙΤΗΣ» επισκέφτηκε το Επαγγελματικό Λύκειο και πραγματικά ενημερώθηκε σχετικά με το πρόβλημα.
Κατ’ αρχή να πούμε ότι από τον πίνακα της κατανομής των κονδυλίων προς τα σχολεία φαίνεται ότι μάλλον το Επαγγελματικό Λύκειο αδικείται διότι λαμβάνει τα ολιγότερα χρήματα ενώ έχει 310 μαθητές, 10.121 τετραγωνικά μέτρα κτιριακών εγκαταστάσεων, μεγάλες οικονομικές ανάγκες λόγω των εργαστηρίων που διαθέτει καθώς επίσης είναι, ίσως, το μόνο σχολείο που πληρώνει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ τους λογαριασμούς της ΔΕΗ των άλλων σχολείων τους πληρώνει ο Δήμος.
Προφανώς αυτή η αδικία στην κατανομή των σχολικών επιχορηγήσεων ήταν που οδήγησε σε αδιέξοδο την κατάσταση του Επαγγελματικού Λυκείου και την έλλειψη πετρελαίου με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι καθηγητές να βάλουν από την τσέπη τους χρήματα για την αγορά πετρελαίου.
Εκτίμηση της εφημερίδος είναι ότι ο νέος πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Παντόπουλος να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον το θέμα αυτό αφ’ενός γιατί ήδη το ΕΠΑΛ αδικείται από τον τρόπο κατανομής των κονδυλίων για τα σχολεία και αφ’ετέρου γιατί το συγκεκριμένο σχολείο με τις τόσες ανάγκες δεν έχει τον δικό του εκπρόσωπο στις Δημοτικές Επιτροπές Εκπαίδευσης, όπως έχουν όλα τα άλλα, ώστε να μεταφέρει στα όργανα αυτά τα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: