Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Με συναίνεση αρχίζει 2012

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΨΗΦΙΣΑΝ
ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2012

Η δύσκολη κατάσταση που περνάει ο Δήμος Αλεξάνδρειας λόγω της οικονομικής και πολιτικής συγκυρίας, δεν χωράει στείρες αντιπαραθέσεις μεταξύ των παρατάξεων. Αυτό φάνηκε να έχουν αντιληφθεί τόσο η διοίκηση του Δήμου, όσο και η μείζονα αντιπολίτευση, οι οποίοι σε ένα συναινετικό κλίμα αποφάσισαν να ψηφίσουν από κοινού τον Προϋπολογισμό του 2012, προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα του τόπου, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γκιόνογλου.
Η αρχή της συναίνεσης έγινε από το Δήμαρχο κ. Δημητριάδη, ο οποίος συμφώνησε με την πρόταση του κ. Γκιόνογλου να ομαδοποιήσει όμοια έργα που πρόκειται να γίνουν στο Δήμο, έτσι ώστε να μην δοθούν με απ’ευθείας αναθέσεις αλλά με διαγωνισμούς. Ήταν μια πολύ σωστή κίνηση του Δημάρχου που χαιρέτισαν θετικά όλες οι δημοτικές παρατάξεις, αφού με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η διαφάνεια και κατά συνέπεια τα συμφέροντα του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Δημητριάδης κατά την ομιλία του τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του 2012 είναι ένας πραγματικός προϋπολογισμός. Πραγματικός τόσο γιατί απεικονίζει την στενή οικονομική κατάσταση της χώρας όσο και γιατί γιατί έχουν αφαιρεθεί όλοι εκείνοι οι πλασματικοί κωδικοί, που απεικόνιζαν έσοδα που ποτέ δεν επρόκειτο να εισπραχθούν.

Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γκιόνογλου επανέλαβε ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι μια κορυφαία διαδικασία, γιατί αποτελεί τον καθρέφτη του Δήμου και καταδεικνύει τις προθέσεις της διοίκησης για τον επόμενο χρόνο. Πρόσθεσε ότι είναι ένας φθηνός προϋπολογισμός, ένας προϋπολογισμός διαχείρισης, ο οποίος δεν προσφέρει ανάπτυξη στο τόπο. Δικαιολόγησε βέβαια τη διοίκηση αναγνωρίζοντας την δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας, παράλληλα όμως τόνισε ότι θα πρέπει ο Δήμος να διεκδικήσει επίμονα περισσότερες χρηματοδοτήσεις.
Τέλος ο κ. Γκιόνογλου δήλωσε ότι η παράταξή του θα ψηφίσει τον Προϋπολογισμό “για να μπορέσουμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Οι αντιπαραθέσεις δεν θα αποδώσουν για το δήμο.. Με συνεννόηση όμως θα μπορέσουμε να έχουμε κάτι καλύτερο για τους δημότες μας. Αυτή μάλιστα τη στιγμή που οι δημότες μας περνούν δύσκολες στιγμές”.

Ο αρχηγός της Αγωνιστικής Συσπείρωσης κ. Χρήστος Αλευράς δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό του Δήμου λέγοντας ότι παρ’ότι είναι ένας τίμιος προϋπολογισμός, είναι φτωχός και δεν παρέχει στο Δήμο της δυνατότητα να ξεπεράσει την κρίση. Πρόσθεσε ότι ο Δήμος θα πρέπει να διεκδικεί περισσότερα από την κεντρική εξουσία.

Στην τοποθέτηση του ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Νίκος Ανεσίδης τόνισε ότι ο καιρός των επιχορηγήσεων και των επιδοτήσεων έχει παρέλθει και ότι αυτό που πρέπει να κάνει ο Δήμος να αξιοποιήσει τους ίδιους πόρους που έχει καθώς επίσης και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ως πλεονέκτημα τη γεωγραφική θέση της Αλεξάνδρειας, ενώ τόνισε ότι βλέπει έσοδα για το Δήμο από τα δικαιώματα αμμοληψίας, το έργο των φωτοβολταϊκών και άλλα πολλά. Αν δεν αξιοποιήσουμε τους ίδιους πόρους θα βουλιάξουμε, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανεσίδης.

Ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Νίκος Γκαβαρδίνας στην τοποθέτησή του για τον προϋπολογισμό του 2012 τόνισε ότι στα 25 εκατομμύρια του προϋπολογισμού πρέπει να προστεθούν και τα χρήματα από έργα που τρέχουν από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα. Τα χρήματα αυτά ανέρχονται στα 44 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 14 θα "πέσουν" στην Αλεξάνδρεια.

Τα προγράμματα από το ΕΣΠΑ φαίνεται λοιπόν ότι αποτελούν τη μοναδική ακτίνα φωτός μέσα σε ένα ζοφερόν περιβάλλον, γεγονός που πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο.
Χαρακτηριστική είναι η αποστροφή ενός δημοτικού συμβούλου που είπε ότι ο Δήμος θα πρέπει να είναι μέσα σε κάθε νέο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που τρέχει

Δεν υπάρχουν σχόλια: