Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Αυξήσεις δημοτικών τελών 12% έως 30 %

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ 
ΕΓΙΝΑΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ 
ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σε μια περίοδο που ο Αλεξανδρινός λαός περνάει τις πιο δύσκολες μέρες, λόγω της οικονομικής κρίσης, η νέα διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να επιβάλει τσουχτερές αυξήσεις στα τέλη φωτισμού- καθαριότητας.
Από τον επόμενο μήνα τα νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώνουν τον λογαριασμό αυξημένο από 12% έως και 30%.
Οι αυξήσεις που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τον οικογενειακό προγραμματισμό οφείλονται στην κακοδιαχείριση και στην ανικανότητα των πρώην Δημάρχων.

Κακοδιαχείριση, διότι επέτρεπαν την αλόγιστη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σε μερίδα πολιτών-αγροτών που στο τέλος έκαναν ελλειμματικό τον ισοσκελισμό των τελών φωτισμού και καθαριότητας, αφού η κατανάλωση των Δήμων σε ηλεκτρικό ρεύμα ήταν μεγαλύτερη από την απόδοση, από την ΔΕΗ στους δήμους, των εσόδων από τα τέλη Φωτισμού και Καθαριότητας.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Δήμου Μελίκης όπου ο δήμος αντί να εισπράττει από τη ΔΕΗ τα έσοδα τελών φωτισμού - καθαριότητας στο τέλος οφείλει και 100.000 ευρώ στην ΔΕΗ.
Η ανικανότητα των 12 Δημάρχων της Ημαθίας οφείλεται στο γεγονός ότι για περισσότερα από δέκα χρόνια και φοβούμενοι το πολιτικό κόστος δεν μπόρεσαν να προωθήσουν την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων, με αποτέλεσμα σήμερα οι Ημαθιώτες πολίτες να βρίσκονται στη δύσκολη θέση να πληρώσουν το δυσβάστακτο κόστος της μεταφοράς των σκουπιδιών στην ΚΟΖΑΝΗ ή στην Θεσσαλονίκη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kai gia ta katastimata 0 auxiseis ? xeplironei grammatia i nea dioikisi kirie sourlopoule ? se ayti tin periodo krisis mono o aplos dimotis tha plirosei ? kai alitheia oi kirioi autoi exoun plirosei pote kai poso ? eleos ola se varos tou aplou dimoti ?