Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Μ. Χαλκίδης: «Η περίοδος χάριτος τελείωσε για όλους»

Πολυπληθής ανοιχτή ομιλία του βουλευτή Ημαθίας στη Βέροια



Σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση, παρουσία δημοσιογράφων του Νομού και πλήθους κόσμου, μίλησε το απόγευμα της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου, ο βουλευτής Ημαθίας και Τομεάρχης Δημοσίων Έργων της Ν. Δημοκρατίας, Μιχάλης Χαλκίδης. Στην ατζέντα του βουλευτή βρέθηκε η αποτίμηση του κυβερνητικού έργου στο Νομό, ένα χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ καθώς και ο σχολιασμός των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών στους τρεις νέους Δήμους της Ημαθίας και την Περιφέρεια.
Ο Μιχάλης Χαλκίδης ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στο διάστημα που μεσολάβησε από τις περσινές εκλογές του Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, σχετικά με τη στάση και τη θέση που κράτησε όσον αφορά στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Τόνισε σχετικά:
«Η Νέα Δημοκρατία, περίπου 14 μήνες σαν σήμερα, δέχθηκε μια πρωτοφανή εκλογική ήττα. Αν και οι Ημαθιώτες και οι Ημαθιώτισσες επέλεξαν για άλλη μια τετραετία να με εκλέξουν πρώτο αντιπρόσωπο της παράταξής μας στη Βουλή, θεώρησα σωστό και πρέπον να κρατήσω χαμηλούς τόνους. Οφείλαμε όλοι να σεβαστούμε το εκλογικό αποτέλεσμα. Φταίξαμε όλοι, ο καθένας στο μερίδιό του. Έπρεπε να ανασυνταχθούμε, έπρεπε να δούμε τι έφταιξε, προχωράμε καλά, χρειαζόμαστε όμως κι άλλο δρόμο, ειδικά στο επίπεδο του Νομού μας, για να απαλλαγούμε από τον παλαιοκομματισμό που μεταξύ άλλων μας καταδίκασε πολιτικά. Ωστόσο, τα ψέματα τελείωσαν για όλους. Καθαρές κουβέντες. Οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές, οφείλουν να εντείνουν τον αγώνα τους υπέρ των συμφερόντων των συμπολιτών μας και να μην φοβούνται τις εσωκομματικές ισορροπίες. Από την άλλη, η τοπική Νέα Δημοκρατία, οφείλει να σταθεί συνεπής απέναντι σε όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη του κόμματος και κυρίως να αντιληφθεί ότι οι εποχές έχουν αλλάξει. Η σημερινή κομματική αρχή στο Νομό, είναι κατώτερη των περιστάσεων. Η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει για όλους, σε ό,τι με αφορά. Έχω τη θεσμική εντολή να ασκήσω ουσιαστική αντιπολίτευση. Τόσο το ΠΑΣΟΚ με τις καταστροφικές επιλογές του που δήθεν θα μας έβγαζαν από την κρίση όσο και ορισμένοι νεόκοποι Νεοδημοκράτες οι οποίοι έδωσαν εξετάσεις αποτυχίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν απολαμβάνουν πια περίοδο χάριτος. Αυτή έχει τελειώσει για όλους».
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: