Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Μειώσεις τιμών σε 661 προϊόντα - τρόφιμα πρώτης ανάγκης

Σε «συμφωνία κυρίων» με 36 εταιρείες για τη μείωση τιμών σε 661 προϊόντα –τρόφιμα και είδη οικιακής χρήσης– προχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Οι μειώσεις τιμών θα ισχύσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011. Από τις μειώσεις αυτές, το υπουργείο εκτιμά ότι το μηνιαίο όφελος για μια τετραμελή οικογένεια μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 50 ευρώ. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ σε 1.509 προϊόντα.
Με βάση τα ενδεικτικά «καλάθια» που έχει δημιουργήσει το αρμόδιο υπουργείο, το μηνιαίο όφελος για ένα ζευγάρι συνταξιούχων μπορεί να ανέλθει σε 21,20 ευρώ, ενώ για έναν φοιτητή το όφελος μπορεί να φτάσει έως 8,30 ευρώ μηνιαίως.
Οι βιομηχανίες που συμμετέχουν με κωδικούς τους στις μειώσεις είναι από τις μεγαλύτερες του κλάδου και συγκεκριμένα οι ακόλουθες: 3ΑΛΦΑ, 3 Ε, MISKO, BOLTON HELLAS, CHIPITA, COLGATE PALMOLIVE, CRETA FARM, ELBISCO, FRIESLAND CAMPINA, KRAFT FOODS, NESTLE, OPTIMA, PEPSICOHBH, PROCTER & GAMBLE, SCA, UNILEVER, ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑ, ΓΙΩΤΗΣ Α. Ε., ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, ΚΙΚΙΖΑΣ ΜΕΛΙΣΣΑ, ΚΡΕΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΜΕΓΑΣ ΓΥΡΟΣ, ΜΙΝΕΡΒΑ, ΝΙΚΑΣ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΠΙΝΔΟΣ, ΠΙΣΤΙΟΛΑΣΑGRINO, ΥΦΑΝΤΗΣ, ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: